• Terwijl de ploeg van Landvreugd nog volop meedoet om de prijzen. Hebben bijna alle spelers aangegeven ook volgend seizoen in het groene shirt van Eemdijk te spelen. Henri de Graaf heeft aangegeven te vertrekken naar hoofdklasser SV Huizen. “Jammer voor het elftal maar een compliment voor de club. Dominique Berendse en Thim de Graaf hebben nog niet laten weten hoe hun toekomst er volgend seizoen uitziet.”

  De TC is erg blij met dit nieuws. Vooral ook omdat meerdere spelers voor verschillende clubs in de belangstelling stonden. ”Dit zegt natuurlijk wel iets. In het verleden kozen spelers voor clubs uit de regio. Nu blijven ze bij Eemdijk en willen spelers uit de regio graag bij Eemdijk komen spelen.” 

  Gerben Ruizendaal, vorig jaar overgekomen van Nunspeet. Is een van de vele spelers die ondanks grote belangstelling van clubs gekozen heeft voor een tweede seizoen met Eemdijk.

  Gerben Ruizendaal liet in een korte reactie weten waarom hij bij Eemdijk blijft. 

  “De sfeer bij Eemdijk is gewoon erg goed. Dan bedoel ik niet alleen de gezelligheid maar ook dat we allemaal het zelfde doel hebben en dat is promotie. Kwalitatief kan het altijd beter maar je ziet wel dat we steeds beter beginnen te voetballen. 

  Eemdijk stond een beetje bekend als de schop en bier ploeg. Maar dat heeft me positief verast. Als het voetballend niet lukt, moet je overgaan op een anderen tactiek en dat hoef je ons niet uit teleggen. We hebben allemaal de Spakenburgse mentaliteit in ons en dan lopen we allemaal hand en hand een stapje harder voor de 3 punten. Zo ook tegen VVZ’49.(2-3 winst) Die wedstrijd was zo belangrijk. 

  Of we echt mee kunnen doen om de titel hangt van de komende 4 wedstrijden af. In de 1e klasse A zit alles zo dicht bij elkaar iedereen wint en verlies van elkaar. Alleen SVL staat een beetje los van de rest. Maar die krijgen we vanmiddag op bezoek.”

  De TC reageerde bij monde van Sander van Leeuwen: “Wij zijn erg tevreden dat we de groep bij elkaar hebben weten te houden. Dat geeft een goede mogelijkheid om door te groeien als team en club.”