• Ruud van de Geest verlaat Eemdijk na twee seizoenen

    10 mrt 2020 Redactie
  • Eemdijk en Ruud van de Geest nemen aan het eind van het lopende seizoen afscheid van elkaar. De 52-jarige assistent-trainer van onze hoofdtrainer Willem Romp heeft ervoor gekozen om weer op eigen benen te staan en gaat aan de slag bij SDC Putten 2.

  • Manager technische zaken vertelt over de periode van Ruud van de Geest bij Eemdijk. ,,Ruud kwam na een roerige periode bij Woudenberg bij ons binnen en dat was op dat moment een schot in de roos. Een ervaren trainer die het dorp en heel veel talentvolle spelers kent."

    Van de Geest begon in zijn rol als assistent onder Hans van Arum, maar na diens ontslag in december 2018 werd hij eindverantwoordelijke op sportpark De Vinken. ,,Ruud heeft het fantastisch gedaan en hij voelde zich erg senang in de rol van eindverantwoordelijke. De twijfel die hij vorig seizoen uitsprak over zijn rol als assistent en eigenlijk werd verbloemd toen hij hoofdtrainer werd, kwam dit seizoen weer terug. Voor ons komt deze stap dus ook niet als een verrassing. Ruud wilde graag weer met een groep werken en daarin de beslissingen nemen als eindverantwoordelijke."

  • Eemdijk dacht daarom volgens Van Twillert mee in de vertrekwens van Van de Geest. ,,Wij gunnen hem deze stap ook van harte. We hebben Ruud hier leren kennen als een fijn mens met het hart op de juiste plaats. We hopen op een positief einde van het seizoen en zijn periode bij onze club en wij zijn inmiddels op zoek gegaan naar een waardige vervanger. De gesprekken daarover lopen inmiddels", besluit Van Twillert.

    Eemdijk bedankt Ruud van de Geest voor zijn inzet in de twee seizoenen en wenst hem veel succes bij SDC Putten 2.