• Prachtige doelpunten bezorgen Eemdijk de volle winst

  Roda Boys - Eemdijk 0-2 (0-2)

  22. Rutger Huijgen 0-1, 41. Jan de Graaf 0-2

  Scheidsrechter: Pieter de Jong (Almere)

  Gele kaarten: Giel Goesten, Maikel van Opijnen, Jean-Philip Becht (Roda Boys), Angelo Duyst (Eemdijk)

  Opstelling Roda Boys: 
  Jeffrey van der Loo, Erwin van Iersel, Giel Goesten, Jean-Philip Becht, Angelo Stoove, Michael Klop (82. Rik van Leeuwen), Toby Tan, Maikel van Opijnen, Frans van de Steenhoven, Pascal Ippel @ (46. Bart Goesten), Robin de Keijzer

  Opstelling Eemdijk: 
  Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog @, Daniel de Haan, Henri de Graaf, Rogier Gilkes, Rutger Huijgen (84. Ayhan Yelmer), Jasper Bolland (38. Angelo Duyst), Jamal Lachkar (71. Roger Grootfaam), Niels de Jong, Jan de Graaf

  Eemdijk heeft zichzelf zaterdag een uitstekende dienst bewezen door een uiterst degelijke 0-2 overwinning tegen Roda Boys. Twee wonderschone doelpunten en een hecht collectief optreden bleek uiteindelijk ruim voldoende om de sympathieke club uit het dorpje Aalst op de knieën te krijgen.

  Ten opzichte van de wedstrijd tegen DTS Ede waren er enkele wijzigingen in de basisformatie van Eemdijk. Wouter Bout en Quincy Allee ontbraken vanwege een schorsing. Henri de Graaf keerde juist weer terug van een schorsing. Tevens was er een basisplaats voor Niels de Jong.

  Onder zonnige omstandigheden had Eemdijk het op het zware drassige natuurgrasveld van Roda Boys in de beginfase best wel lastig. De gastheren wisten goed druk te zetten op Eemdijk, waardoor er in de beginfase van fatsoenlijk voetbal geen sprake was.

  Het eerste kansje van de wedstrijd was wel voor Eemdijk. Na een verre ingooi van Henri de Graaf schoot Jasper Bolland vanuit de draai ruim over.

  Nadat Roda Boys in de persoon van routinier Jean-Phlip Becht een vrije trap op de rand van het strafschopgebied via een woud van benen naast zag gaan begon Eemdijk het heft langzaam in handen te nemen. Duels op het middenveld werden gewonnen en ook voetballend kwam men onder de druk van Roda Boys uit.

  Of het toeval was of niet, maar het resulteerde ook vrij snel in de 0-1 voorsprong. Rutger Huijgen besloot vanaf ruim twintig meter eens een schot op doel te lossen, en wat voor schot. Als een granaat sloeg de bal tegen de binnenkant van de kruising, achter de kansloze keeper Jeffrey van der Loo. Een wonderschoon doelpunt!

  Gesterkt door de voorsprong ging het Eemdijk daarna allemaal wat makkelijker af. Spelers werden gevonden en in de verdediging gaf men nauwelijks ruimte weg. Wel een tegenvaller toen in de 38e minuut Jasper Bolland met een blessure naar de kant moest. Hij werd vervangen door Angelo Duyst.

  Met nog een minuut of vijf te spelen voor het rustsignaal van scheidsrechter De Jong wist Eemdijk de score te verdubbelen. Met een prachtige pass wist Zeger Beukers Jan de Graaf vrij te zetten voor de doelman. De spits van Eemdijk twijfelde geen moment en schoot de bal werkelijk snoeihard in het dak van het doel, 0-2.

  Tweede helft

  Vlot in de tweede helft had Eemdijk een prima mogelijkheid om de score verder uit te breiden. Een schitterende voorzet van de zeer verdienstelijk spelende Niels de Jong kon door Jamal Lachkar net niet worden binnengelopen. Een paar minuten later was er weer een mogelijkheid voor Lachkar, maar zijn kopbal, na een mooie voorzet van Rutger Huijgen, ging voorlangs.

  In de 58e minuut was eigenlijk het enige hachelijke moment voor het doel van Eemdijk, toen aanvoerder Jan Pieter Hartog een bal van de doellijn moest koppen. Roda Boys leek zich al vrij snel in de tweede helft te beseffen dat er tegen het sterke collectief van Eemdijk weinig te halen viel.

  In de slotfase waren er nog wel wat goede mogelijkheden voor de Diekers, maar men kwam niet meer tot scoren.

  Door de uiterst degelijke overwinning tegen Roda Boys stijgt Eemdijk nu naar de gedeelde tweede plaats op de ranglijst, met de aantekening dat er nog wel een aantal ploegen met minder verliespunten zijn. Feit is wel dat de strijd achter koploper SVL ongemeen spannend is en dat er momenteel vijf ploegen zijn die aanspraak maken op de tweede plaats.

  Volgende week speelt Eemdijk een thuiswedstrijd. Om 14.30 uur neemt met het op sportpark De Vinken op tegen Almerk. Die week daarop, zaterdag 21 maart, speelt de ploeg van Ulrich Landvreugd wederom thuis. Dan staat de wedstrijd tegen directe concurrent LRC op het programma. Voor beide wedstrijden zijn de toeschouwers en supporters natuurlijk van harte uitgenodigd!

  Tekst: Teo van de Mheen