• Renco van Eeken nieuwe assistent-trainer Eemdijk

    1 jul 2021 Redactie
  • Renco van Eeken is komend seizoen de rechterhand van hoofdtrainer Willem Romp. De 35-jarige Utrechter begint bij onze club aan zijn eerste klus als lid van een technische staf.

  • Van Eeken is voor iedereen die Eemdijk een warm hart toedraagt natuurlijk geen onbekende. In 2018 kwam de technisch begaafde linkspoot op 31-jarige leeftijd naar onze club. Na twee seizoenen besloot Renco zijn voetbalschoenen op hoofdklasseniveau aan de wilgen te hangen, maar hij bleef wel bij onze club spelen in het tweede elftal.

    De binding met de club is zodoende gebleven en na drie jaar op sportpark De Vinken rond te hebben gelopen is het nu tijd voor de volgende stap. Technisch manager Jan van Twillert licht de keuze voor Van Eeken toe. ,,Renco kent een deel van de groep natuurlijk nog door zijn verleden in onze hoofdmacht. Hij kent het klappen van de zweep als voetballer – ook op professioneel niveau – en is een natuurlijke tegenhanger van onze hoofdtrainer Willem Romp.” 

    De zoektocht naar een nieuwe assistent-trainer was nodig, omdat Chris de Graaf in een eerder stadium aangaf zijn verbintenis bij de club te willen verbreken. ,,Renco was al snel in beeld. Daarmee hebben we een traditie van de afgelopen jaren dat de assistent-trainer uit het dorp komt doorbroken, maar met Renco hebben wij eigenlijk een jongen van de club aangesteld. Hij weet hoe het is om als speler van buiten op De Vinken te lopen en heeft daarnaast absoluut verstand van voetbal. Wat ons betreft is het een heel mooie combinatie.” 

    Eemdijk feliciteert Renco van Eeken met de functie van assistent-trainer bij onze mooie club en wenst hem veel succes als rechterhand van trainer Willem Romp.