• Eemdijk heeft na de forse nederlaag van een week eerder op het veld het enige juiste antwoord gegeven. Met prima spel werd middenmoter HSC’21 met 4-1 verslagen.

  Na een aftastende beginfase ging de wedstrijd helemaal los na een goed kwartier. Aan de hand van de uitblinkende Jordy Hilterman, die later meer dan terecht tot Man of the Match werd verkozen, werd voor de rust de wedstrijd al beslist. Jordy stuurde Yannick Bouw weg en zijn schot werd wat gekraakt en verdween langzaam rollend in de hoek (1-0). Voor Yannick was het weken geleden dat hij doel had getroffen en dit doelpunt kwam als geroepen. Drie minuten later werd Jeffrey op links weggestuurd en die schoot de bal hard in de verre hoek (2-0). Wat een weelde voor Eemdijk. Freek van Belzen had de derde op zijn schoen maar zijn inzet werd gered door doelman Bob Peterman. Een minuut later was het ineens 2-1 door een doelpunt van Zeki Erkilinc die vanaf een meter of 18 de bal fraai onder de lat schoot. Jauke Beekhuis behoedde Eemdijk even later voor de gelijkmaker met een goede redding.

  In de laatste minuten voor de rust besliste Eemdijk al de wedstrijd. Na balverovering op het middenveld gaf Jordy Hilterman vanaf rechts een lage voorzet. Yannick Bouw liet slim de bal lopen en die kwam voor de voeten van Freek van Belzen. Nu was Freek wel succesvol en hij zette Eemdijk op 3-1. Op slag van rust was Eemdijk er weer door. Op randje buitenspel werd Jeffrey door Jordy aangespeeld. Jeffrey hield het overzicht, legde de bal breed en Yannick kon de bal simpel in het doel schieten (4-1). Protesten van HSC’21 dat het buitenspel was werden gedecideerd afgewezen door de grensrechter. Met een heerlijk gevoel werden de kleedkamers opgezocht.

  Na de rust probeerde HSC wel aan te zetten maar Eemdijk gaf geen krimp en gaf geen kansen weg. Zelf was Eemdijk nog dicht bij een doelpunt. Jordy Hilterman legde met zijn borst de bal klaar voor Jeffrey van de Dikkenberg. Die nam de bal ineens op zijn slof maar met zijn vuisten wist de keeper van HSC de bal te keren. De wedstrijd kabbelde daarna voort naar het einde. Even leek HSC de achterstand wat te verkleinen maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

  Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Spoon, die de kaarten op zak hield, had Eemdijk een belangrijke zege geboekt. De ploeg kan zich nu gaan opmaken voor de historische derby tegen koploper IJsselmeervogels, volgende week op Sportpark De Vinken.

  Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beukers, Rick Blokhuis (70. Zeger Beukers), Jordie Huijgen (79. Peter van de Groep), Jasper Beekhuis, Dennis Hollart, Justin van Groen, Freek van Belzen, Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen (79. Sjohn van Gulik), Yannick Bouw, Jordy Hilterman (62. Argjend Selimi).

  Scoreverloop:
  1-0 Yannick Bouw (18')
  2-0 Jeffrey van den Dikkenberg (22')
  2-1 Zeki Erkilinc (33')
  3-1 Freek van Belzen (42')
  4-1 Yannick Bouw (44')