• Eemdijk heeft de op voorhand lastige uitwedstrijd tegen subtopper AZSV tot een goed einde gebracht. Na een 0-0 ruststand sloegen 'De Diekers' na de rust toe en wonnen uiteindelijk vrij gemakkelijk met 0-3.

  In de basisopstelling verving Michel Goossensen de geschorste Sjohn van Gulik. Ook Jasper Beekhuis is er nog steeds niet bij waardoor good old Jan Pieter Hartog weer een wedstrijd aan zijn imposante totaal kon toevoegen. Vanaf het begin ontwikkelde zich een open wedstrijd. De eerste kans was voor AZSV en die werd knap gered door keeper Jauke Beekhuis. Daarna kreeg Eemdijk schietkansen via Michel Goossensen (naast) en Jesper van Dalen, die de bal ruim over schoot. De grootste kans was voor Argjend Selimi die na een prima pass van Zeger Beukers schuin voor keeper Jasper te Kolste opdook. Helaas schoot Argjend de bal tegen de uitgestoken voet van de doelman op. AZSV hield het simpel en zocht met verre en hoge ballen de kortste weg naar het doel. Dat leverde wel wat gevaar op, maar de verdediging van Eemdijk wist dat goed te bezweren. Met 0-0 werden de kleedkamers opgezocht.

  Na de pauze drong Eemdijk aan en dat werd beloond. Diep op eigen helft kwam Jesper van Dalen in balbezit. Hij werd flink onder druk gezet, maar met een goede actie en versnelling speelde hij zich vrij. Via Jeffrey van de Dikkenberg ging de bal naar Franslyn Nsingi die voor de verandering op de linkerflank bivakkeerde. Nsingi speelde de bal weer naar de doorgelopen en vrijstaande Van Dalen. Die had ruimte en net voor de rand van de zestienmeter haalde hij uit en verschalkte hij de AZSV-keeper met een geplaatst schot in de hoek (1-0). Direct daarna kreeg Eemdijk een grote kans op een volgend doelpunt, maar de inzet van Jeffrey van den Dikkenberg werd van de lijn gehaald. AZSV begon daarna wat aan te dringen en na een goede aanval werd de bal net naast geschoten. Snel daarna was Eemdijk wel succesvol. Een vrije bal werd eerst door Jesper van Dalen te laag genomen, maar de Achtervelder kreeg een herkansing. Met links legde hij het leder bij de tweede paal neer, waar Jeffrey van den Dikkenberg opdook en met een bekeken volley naar de verre hoek Eemdijk op 0-2 zette.

  Door AZSV werd er gewisseld en kwamen vier verse krachten het veld in. Het offensief dat werd ingezet werd door Eemdijk simpel en doeltreffend afgewend. Rots in de branding was Jordie Huijgen die over de grond en in de lucht alles weghaalde. Een kleine tien minuten voor tijd viel de definitieve beslissing toen Jeffrey van den Dikkenberg met een kopbal, na een voorzet van Jesper, zijn tweede van de middag maakte (0-3). Willem Romp gaf in de resterende speeltijd een aantal wisselspelers nog wat minuten.

  Zo behaalde Eemdijk een prima overwinning en die kwam als geroepen omdat er na de winterstop toch wel de nodige punten verspeeld waren. Naaste vervolger DHSC ging met maar liefst 5-1 ten onder bij Huizen. Genemuiden won wel, met 0-2, bij Buitenpost en staat nu op de 2e plaats met 8 punten achterstand op Eemdijk.

  Opstelling Eemdijk,
  Jauke Beekhuis, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog (87. Rick Blokhuis), Jordie Huijgen, Dennis Hollart, Michel Goossensens (82. Freek van Belzen), Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen (87. Tim Koelewijn), Franslyn Nsingi (82. Khalid Kada), Yannick Bouw (87. Yannick Bouw), Argjend Selimi.

  Scoreverloop:
  53. 0-1 Jesper van Dalen
  64. 0-2 Jeffrey van den Dikkenberg
  81. 0-3 Jeffrey van den Dikkenberg