• In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Eemdijk verdiend gewonnen van AZSV. Na een 1-1 ruststand werd het 4-1 voor De Diekers.

  De wedstrijd begon opwindend. In de 3e minuut was het Frank Heus die in de zestien een duw kreeg die penaltywaardig leek. Scheidsrechter Meiling wuifde de valpartij weg. De bal belandde in de handen van de keeper van AZSV. Terwijl Eemdijk nog dacht aan een penalty zette de keeper met een verre uittrap zijn spits aan het werk. Die kwam alleen voor Jeroen de Harder en met enig geluk wist Jeroen de situatie te klaren.
  Beide ploegen zochten de aanval en daardoor ontspon zich een leuke wedstrijd waarin beide ploegen vlak na elkaar een doelpunt scoorden waarbij beide keepers een negatieve rol speelden. Eerst was het keeper Jasper te Kolste die zich bij een hoge bal liet aftroeven door de mee springende Nigel van Zelst. Nigel kon daarna de bal in het doel werken. Direct daarna kreeg AZSV een corner die door Niek te Veluwe in een keer het doel in gedraaid werd waarbij keeper Jeroen de Harder onder de bal doorging. Jeroen revancheerde zich even later toen hij een vrije bal van AZSV knap uit de hoek dook. Tot minuut 35 bleef het spel leuk om naar te kijken. Daarna plooide AZSV wat meer terug en werd het tempo van Eemdijk ook wat lager en met 1-1 werden de kleedkamers opgezocht.

  Eemdijk slaat toe na de rust.

  Willem Romp had met Sjohn van Gulik voor Zeger Beukers een wissel in de rust doorgevoerd. Michel Goossensen ging van het middenveld naar rechtsback en Sjohn ging op zijn vertrouwde positie spelen. Binnen een paar minuten besliste Eemdijk de wedstrijd. Op een verre bal van achteruit liep Argend Selimi door op de uit zijn doel gekomen keeper van AZSV. Argjend leek kansloos maar de keeper verslikte zich in de bal en schoot die tegen Argjend aan. Argjend kreeg de bal mee, kon zo doorlopen en schoof de bal in het lege doel (2-1).
  Vlak daarna was er op het middenveld een stevige tackle van een AZSV speler op de bal. De bal kwam echter bij Eemdijk uit en met een pass werd Frank Heus op de rand van buitenspel vrijgespeeld. Frank hield het overzicht, gaf de bal breed, en Nigel van Zelst maakte er 3-1 van.
  Ook Jasper te Kolste, de keeper van AZSV die een ongelukkige middag had, kon zich toch nog een keer onderscheiden. Op een vrije bal van Frank Heus had hij een fraaie redding in huis.
  AZSV ging, net zoals in de wedstrijd in Aalten, weer alles of niets spelen. De boomlange Thijmen te Kolste werd naar voren gesteund. De sterk spelende Jordie Huijgen en de nooit verzakende laatste man Jan Pieter Hartog lieten echter weinig kansen toe. De ene kans die er wel was werd door Jeroen de Harder tot corner verwerkt.

  Het slotakkoord was voor Eemdijk met een hoofdrol voor de ingevallen Cem ter Burg. Op de achterlijn passeerde Cem met een sublieme actie een verdediger van AZSV en stelde hij Jesper van Dalen in staat om simpel te scoren (4-1). Zo boekte Eemdijk een mooie overwinning op een goede tegenstander. Doordat Genemuiden, Volendam en Urk ook hun wedstrijd wonnen blijft Eemdijk op de 4e plaats staan. Wel is de afstand tot AZSV, die 5e staat, vergroot tot 9 punten.
  Volgende week is er weer een belangrijke wedstrijd voor Eemdijk, uit bij Volendam.

  Opstelling Eemdijk:
  Jeroen de Harder, Zeger Beukers (46. Sjohn van Gulik), Jan Pieter Hartog, Jordie Huijgen, Dennis Hollart, Michel Goossensen (79. Rick Blokhuis), Jeffrey van den Dikkenberg, Frank Heus (79. Cem ter Burg), Jesper van Dalen, Nigel van Zelst, Argjend Selim (87. Tim Koelewijn).

  Scoreverloop:
  15. 1-0 Nigel van Zelst
  17. 1-1 Niek te Veluwe
  56. 2-1 Argjend Selimi
  58. 3-1 Nigel van Zelst
  90. 4-1 Jesper van Dalen