• Eemdijk heeft een onnodige nederlaag geleden tegen Buitenpost. Buitenpost kwam vroeg op voorsprong en in het restant van de wedstijd slaagde Eemdijk er niet om de achterstand ongedaan te maken.

  Vroeg tegendoelpunt

  Gestoken in het nieuwe uittenue begon Eemdijk aan de wedstrijd tegen Buitenpost. Jeroen de Harder stond op doel, omdat Jauke Beekhuis in de warming up geblesseerd afhaakte. Ook was er een basisplaats voor Khalid Kada. Hij speelde voor Michel Goossensen die op vakantie is. Het, na later bleek, beslissende moment van de wedstrijd was al in de zesde minuut. Na een hoekschop van Buitenpost bleef de bal in de zestien meter liggen. In de scrimmage die daarop volgde passeerde Youri Sletering met een laag schot keeper Jeroen de Harder (1-0). Eemdijk probeerde direct de bakens te verzetten en kwam ook tot enkele kansen. De beste kans was voor Jeffrey van den Dikkenberg, maar hij zag zijn kopbal fraai gered worden door keeper Kevin van der Meulen.

  Wel kansen, geen goals

  In de eerst tien mintuten van de 2e helft kreeg Khalid Kada twee behoorlijke kansen. Eerst dook hij vrij op voor het doel van Buitenpost, maar schoot hij de bal tegen de keeper. En na een corner viel de bal voor zijn voeten maar dit keer ging de inzet van Kada naast het vijandige doel.

  Halverwege de 2e helft bracht trainer Willem Romp met Franslyn Nsingi en Jordie Huijgen verse krachten. Eemdijk had een groot veldoverwicht maar kwam niet tot grote kansen. Slechts één keer kwam Buitenpost er gevaarlijk uit en had Eemdijk geluk dat de bal van dichtbij voorlangs werd geschoten. Vlak voor tijd had Eemdijk pech. Jesper van Dalen was ver de zestien in gedrongen maar zijn schot in de korte hoek belandde op de paal. In de blessuretijd die volgde gooide Eemdijk nog alles naar voren maar in de stand kwam geen verandering meer.

  Zo leed Eemdijk de tweede nederlaag van de competitie. Die was onnodig doordat men bij het tegendoelpunt niet goed ingreep en voorin uit een aantal kansen geen doelpunt wist te maken. Door deze nederlaag is Eemdijk even afgehaakt bij de koplopers Swift en DHSC.

  Opstelling Eemdijk:
  Jeroen de Harder, Zeger Beukers (67. Jordie Huijgen), Jan Pieter Hartog (82. Justin Ruizendaal), Jasper Beekhuis, Dennis Hollart, Jeffrey van de Dikkenberg, Sjohn van Gulik, Jesper van Dalen, Argjend Selimi, Yannick Bouw, Khalid Kada (67. Franslyn Nsingi).

  Scoreverloop:
  6. 1-0 Youri Sletering