• Nipte nederlaag tegen RKAV Volendam

27 jan 2024
  • Eemdijk heeft de uitwedstrijd tegen RKAV Volendam nipt met 1-0 verloren. Eemdijk gaf de thuisploeg meer dan goed partij, maar ging door een tegendoelpunt halverwege de tweede helft toch met een nederlaag het veld af.

Yannick Bouw was ziek geweest en nam daarom plaats op de bank. Willem Romp had Jeffrey van den Dikkenberg doorgeschoven naar de voorste linie. Er ontwikkelde een open wedstrijd waarbij Volendam iets meer aandeel had, maar ook Eemdijk van zich liet spreken. Een paar minuten voor de rust was er een grote kans voor Eemdijk, maar de bal smoorde in de verdediging van de Wijdbroeken. Jeffrey wilde daarna uithalen maar hij werd uit balans gebracht. Scheidsrechter Van Leeuwen wuifde het voorval echter weg en liet doorspelen.

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Volendam drong wel wat aan, maar kwam niet tot grote kansen. Eemdijk kwam er een aantal keer zonder succes uit. Halverwege de tweede helft kreeg Volendam een vrije bal aan de zijkant. De scherp aangesneden bal werd door Daan Steur binnengekopt (1-0). Direct na de aftrap werd Jeffrey diep gestuurd. Zijn lage schot belandde tegen de binnenkant van de paal en rolde daarna voor het doel langs. Dan zit het ook niet mee.

Willem Romp bracht Bouw in en Eemdijk ging steeds meer op de aanval spelen. De spits kreeg de beste kans, maar zijn schot werd knap gered door keeper Dion Vlak. De rebound van Jeffrey verdween via een Volendamse verdediger naast het doel. Eemdijk gooide alles naar voren in de laatste tien minuten, maar kwam niet meer tot kansen.

Zo leed Eemdijk uiteindelijk een zure nederlaag tegen een team dat bovenin meespeelt. Maar de ploeg had alles gegeven wat het in zich had en kan zich alleen verwijten dat de kansen niet omgezet zijn in doelpunten. Maar als ze zo blijven voetballen met deze intensiteit dan zal er weer snel resultaat geboekt gaan worden.

Opstelling Eemdijk:
    Jauke Beekhuis, Zeger Beukers (68. Yannick Bouw), Jordie Huijgen, Peter van de Groep, Dennis Hollart, Sjohn van Gulik, Justin van Groen, Jesper van Dalen, Michel Goossensen, Jeffrey van den Dikkenberg en Sven Deen

Scoreverloop:
    65. 1-0 Daan Steur