• Eemdijk heeft de wedstrijd tegen DETO Twenterand met 5-0 gewonnen. Grote man bij Eemdijk was spits Nigel van Zelst. Hij scoorde alle vijf de doelpunten! Voor speaker Ferdinand Bos was dat de reden om Nigel, na zijn vijfde doelpunt in de 74e minuut, alvast tot man of the match uit te roepen.

    Wegens een blessure van spits Bas Buimer greep trainer Willem Romp terug op de tactiek van vorig seizoen en startte met vijf spelers in de verdediging. Jordy Huijgen kwam in de ploeg en die vormde met Jan Peter Hartog en Jeffrey van den Dikkenberg het hart van de verdediging. Aan de zijkanten moesten Zeger Beukers en Freek van Belzen voor de diepgang zorgen.

    De wedstrijd ging meteen los. Na twee minuten ging het mis in de opbouw bij Eemdijk. Keeper Jeroen de Harder speelde de bal matig in op Achraf Nejmi. Onder druk verspeelde Achraf de bal en maakte buiten de zestien een overtreding. De scheidsrechter gaf geel en daar mocht Eemdijk niet over mopperen. De vrije trap liep op niets uit. Direct daarna werd Nigel van Zelst vrij voor de keeper van DETO gezet. Hij omspeelde de keeper en zette Eemdijk op 1-0.
    Daarna werd DETO wat sterker zonder tot grote kansen te komen. In de omschakeling was Eemdijk gevaarlijk. Cem ter Burg werd buitenspel gegeven maar dat was twijfelachtig. Toch viel even later de 2-0. Nigel werd op links vrijgespeeld door Jesper van Dalen. Zijn schot werd wel door de keeper van DETO aangeraakt maar de bal verdween fraai en hoog in de verre hoek. Nog voor rust werd het 3-0. Eerst bood Nigel Cem ter Burg een goede kans maar Cem schoot de bal naast het doel. Na een mooie aanval, waarbij de bal vanaf de linkerkant hoog naar de tweede paal werd gespeeld, dook daar Zeger Beukers op. Zeger gaf de bal voor en Nigel kon simpel zijn derde goal binnen tikken en bepaalde daarmee, met een glaszuivere hattrick, de ruststand op 3-0.

    Na de rust was het DETO dat aandrong. Eemdijk speelde slordig en leed veel balverlies. Een bal op de hand van een Eemdijk verdediger werd door de scheidsrechter, ondanks hevige protesten van de DETO spelers, niet bestraft met een penalty. Even later kreeg DETO zijn beste kans maar keeper Jeroen de Harder redde bekwaam. In de 60e minuut werd er eindelijk weer een goede aanval door Eemdijk opgezet en die werd bekroond door Nigel met zijn vierde goal. DETO deed zijn best om wat aan de stand te doen maar slaagde er niet meer in om nog gevaarlijk te worden. Nigel werd nog een keer door Jesper van Dalen in stelling gebracht. Met een droog schot vanaf de zestien zette Nigel de 5-0 eindstand op het scorebord.

    Na de teleurstelling van vorige week was dit een welkome overwinning. Met 6 punten staat Eemdijk op de vierde plaats. Volgende week speelt Eemdijk uit bij Swift in Amsterdam.