• Nigel van Zelst naar Zuidvogels, ook Niels de Jong en Wesley Mink vertrekken

15 jun 2022 Redactie
  • De wegen van v.v. Eemdijk en Nigel van Zelst scheiden komende zomer. De 24-jarige spits uit Zeist heeft – ondanks een doorlopend contract – besloten onze club te verlaten. De goalgetter, die bij Eemdijk 23 competitiegoals maakte in 35 wedstrijden, gaat aan de slag bij eersteklasser Zuidvogels.

• Bestuurslid technische zaken Jan van Twillert geeft tekst en uitleg over de ontstane situatie en een inkijkje in de afgelopen weken. ,,Nigel heeft in de afgelopen periode een aantal keer gevraagd of hij mocht uitkijken naar een andere club. Hij voelt te weinig vertrouwen en ziet ook te weinig perspectief voor komend seizoen. Dat gevoel neemt hij mee naar huis en daardoor zit hij op dit moment niet op zijn plek bij Eemdijk. Wij hebben daar gesprekken over gevoerd binnen de technische commissie, met trainer Willem Romp en de rest van de staf. Wij hebben er goed over na moeten denken – zeventien goals weg laten gaan doe je niet zomaar – maar wij hebben onze zegen gegeven”, begint Van Twillert.

Voor Eemdijk speelt in deze situatie mee dat voetbalgeluk, plezier en prestatie hand in hand moeten lopen met elkaar. ,,Wij zagen teveel risico voor komend seizoen dat Nigel, wanneer het even niet loopt en hij op de bank terecht zou komen, dat hij er de brui aan zou geven. Op dat moment kun je niet meer anticiperen. Daarbij komt dat wij een club zijn die een ieder zijn voetbalgeluk gunt. Je kan een speler wel star aan zijn verbintenis houden, maar zo zitten wij niet in elkaar. Daarom hebben wij besloten Nigel niet aan zijn contract te houden en te laten vertrekken. Het is jammer dat Nigel vertrekt, maar je gaat een verbintenis met elkaar aan op basis van een heleboel factoren en als die er om wat voor reden dan ook niet meer zijn, is het beter om afscheid van elkaar te nemen.”

• Van Twillert kijkt daarnaast ook alvast naar volgend seizoen. ,,Met Yannick Bouw hebben wij al een type in huis gehaald die de positie van Nigel kan inkleden. Het vertrek van Nigel geeft ons ook mogelijkheden om een type te halen die op een andere manier balans in het elftal kan brengen. Het aantal goals die Nigel maakt in een seizoen zal moeilijk te transfereren zijn komende zomer dus we gaan op zoek naar een ander type speler die ook zijn doelpunten meepikt.”

• Naast Nigel van Zelst hebben ook Niels de Jong en Wesley Mink aangegeven de deur op sportpark De Vinken achter zich dicht te doen. Aanvaller De Jong en verdediger Mink gaan hun geluk beproeven bij Renswoude. Hun nieuwe club degradeerde afgelopen dinsdag naar de derde klasse. Aan jullie de taak om komend seizoen promotie te bewerkstelligen, boys!

• Eemdijk wil Nigel van Zelst, Niels de Jong en Wesley Mink bedanken voor hun inzet bij onze club en wenst ze komend seizoen veel succes op de velden. En wie weet wat de toekomst brengt. We zien elkaar vast weer terug!