• Eemdijk is verheugd te kunnen mededelen dat het zijn selectie voor volgend seizoen heeft weten te versterken met Nico Kroonenberg. De 23-jarige buitenspeler, afkomstig van SV Spakenburg, heeft een contract voor één jaar getekend op sportpark De Vinken.

Na een succesvolle jeugdopleiding bij Spakenburg, met uitzondering van een paar seizoenen Almere City FC, maakte Kroonenberg op twintigjarige leeftijd in de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis zijn debuut in de hoofdmacht van de Blauwen.

Ncio is een snelle en behendige buitenspeler die zijn kwaliteiten zowel op de linker- als rechterflank kan laten zien. Hij staat bekend om zijn uitstekende voorzetten en zijn vermogen om diepte te brengen in het spel. Zijn spel vertoont, zelfs op jonge leeftijd, een opvallende volwassenheid en vastberadenheid wat hem tot een waardevolle aanwinst maakt voor Eemdijk.

• ,,Je bent in de zoektocht naar een buitenspeler altijd bezig met een aantal kwaliteiten. Het feit dat Nico zowel links als op rechts uit de voeten kan, snelheid en diepgang in zijn spel heeft, een goede voorzet in huis heeft en zijn goaltjes meepikt, maakt dat we erg blij zijn Nico aan onze selectie toe te voegen. De aanvulling met Nico zorgt ervoor dat we nog meer variatie op de flanken krijgen”, aldus de TC van Eemdijk.

De overstap naar Eemdijk markeert een nieuwe fase in de carrière van Kroonenberg, waar hij zich verder wil gaan ontwikkelen. Ondanks het vertrek uit zijn vertrouwde omgeving blijft Kroonenberg een jongen uit het dorp en vastbesloten om bij Eemdijk van waarde te worden.

•
  • ,,Na een aantal jaar bij de A-selectie van Spakenburg te hebben gezeten, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik wil meer minuten maken in een eerste elftal op hoog niveau en bij Eemdijk liggen daar op dit moment meer kansen dan bij Spakenburg. Eemdijk heeft als club al tijden interesse in mij getoond en heeft mij veel vertrouwen gegeven in de gesprekken onderling. Daarnaast is het ideaal dat ik nog steeds op de fiets naar het sportpark kan. In het begin zal het wel even wennen zijn, maar Eemdijk is een club waar gezelligheid en prestaties samengaan. Mijn persoonlijke ambities zijn basisspeler worden en veel betrokken zijn bij doelpunten doormiddel van goede acties en passes”, aldus Nico zelf over zijn overstap naar de 'Diekers'.

• Met zijn talent en vastberadenheid, belooft Nico Kroonenberg een opwindende toevoeging te zijn voor de Diekers. Wij zien uit naar zijn komst en willen hem via deze weg vast hartelijk welkom heten!