• Eemdijk heeft de uitwedstrijd tegen HZVV met 5-1 verloren. Twee dagen na de winst in de bekerfinale was duidelijk dat die inspanning en het feest van donderdagavond nog in de benen zat van “De Diekers”

  De spelers van HZVV hadden een erehaag gemaakt en met applaus kwamen de spelers van Eemdijk het veld op. Daarna was het gedaan met de vriendelijkheid van HZVV en na goed 20 minuten was het al 2-0 voor de thuisclub door twee doelpunten van Sander Dzemidzic. Jesper van Dalen deed wat terug toen hij een fout in de opbouw van HZVV met een strak schot in de hoek afstrafte (2-1).

  In de 2e helft kreeg Eemdijk best nog wat kansen om de stand gelijk te trekken. Dat werd verzuimd en halverwege de 2e helft scoorde HZVV de 3-1 en liep daarna nog uit tot 5-1. Yannick Bouw had nog de kans om de stand iets dragelijker te maken toen hij alleen opdook voor de keeper. Die wist de inzet van Yannick met zijn been uit het doel te houden. Zo leed Eemdijk uiteindelijk een forse nederlaag maar daar maalde eigenlijk niemand echt om. HZVV had gevochten voor zijn laatste kans maar door de uitslagen op de andere velden bleek dat HZVV gedegradeerd is naar de 1e Klasse.

  Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis, Zeger van Twillert, Jasper Beekhuis (74. Rick Blokhuis), Justin Ruizendaal, Freek van Belzen, Sjohn van Gulik, Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen, Willem Bout (74. Argjend Selimi), Thomas Koelewijn (46. Yannick Bouw), Franslyn Nsingi.

  Scoreverloop:
  06. 1-0 Sander Dzemidzic
  21. 2-0 Sander Dzemidzic
  26. 2-1 Jesper van Dalen
  64. 3-1 Kelly Joao
  84. 4-1 Jesse van Dalen
  90. 5-1 Jesse van Dalen