• Nederlaag tegen Deto, kampioenschap uit zicht

30 mei 2022 PeterPieuw
  • Eemdijk heeft op Hemelvaartsdag de thuiswedstrijd tegen Deto met 1-2 verloren. Hierdoor is het kampioenschap definitief uit zicht geraakt.

Eemdijk startte sterk met veel druk en kreeg in de eerste tien minuten twee kansen. Helaas leverde dit geen doelpunt op. Na twintig minuten werd het tempo van Eemdijk lager en dat gaf Deto de gelegenheid om beter in de wedstrijd te komen. Na slordig balverlies was het Kai Wesseling die Deto op voorsprong schoot (0-1).

Na de rust probeerde Eemdijk het tij te keren. Maar ook nu werden de kansen niet in een doelpunt omgezet. Pech had Argjend Selimi toen zijn schot op de binnenkant van de paal belandde. Vlak voor tijd viel de beslissing. Uit een counter scoorde Ferdi ter Avest de 0-2. In blessuretijd schoot Koen Flier in eigen doel en bepaalde zo de eindstand op 1-2.
    In de slotminuut van de extra tijd sloeg de vlam nog even in de pan toen Argjend Selimi een pittige overtreding maakte. Er ontstond een fors opstootje en even leek een veldslag geboren. Gelukkig bedaarden de gemoederen snel. Argjend kreeg geel van scheidsrechter Fijke Hoogendijk die daarna de wedstrijd affloot.

Opstelling Eemdijk:
    Jeroen de Harder, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog (80. Mark de Graaf), Dennis Hollart, Sjohn van Gulik (56. Nigel van Zelst), Jesper van Dalen, Frank Heus, Jordie Huijgen, Jeffrey van de Dikkenberg (67. Cem ter Burg), Argjend Selimi, Michel Goossensen

Scoreverloop:
    37. 0-1 Kai Wesselink
    90. 0-2 Ferdi ter Avest
    92. 1-2 Koen Fleer (e.d.)