• Het is helaas niet vanzelfsprekend dat je als team iedere wedstrijd het verschil weet te maken.
    Na midweeks een leerzame oefenwedstrijd gespeeld te hebben tegen SV Huizen die we met 1-2 verloren.
    Vorige week zaterdag als voorbeeld genomen, dat het veldspel wel beter is dan je tegenstander maar het verschil niet weet te maken op het scorebord.

Vandaag de uitwedstrijd in Eemnes, waar we bij de ingang werden geconfronteerd met een QR-code scanner.
    Goedwillende vrijwilligers die waarschijnlijk vanuit hun overtuiging de ondankbare taak moeten vervullen om een ''veilige'' voetbalomgeving te creëren.

Voor de wedstrijd moesten we zoeken naar een plekje om de warming-up uit te voeren, omdat de voorgaande wedstrijd op ons speelveld nog bezig was.
    gelukkig konden we een veld van een seniorenteam delen.
    Zo waren we om 12.00 uur klaar voor de aftrap.

Na 2 minuten mocht Sebastiaan een corner nemen die midden in de 16 meter viel en uit een ongecontroleerde flipperkast wist Eemnes de bal weg te roeien.
    Dit tekende een beetje het veldspel van de Diekers vandaag.
    Op goed geluk zonder grootse beleving hakkelde Eemdijk de eerste helft door.
    Gehaast in de aanvallende opzetten en verdedigend als team zonder overtuiging.
    Eemnes profiteerde in de 10e minuut van de gegeven ruimte, waar Boaz zijn zone verdedigend niet meer kon herstellen en de aanvaller de bal via de paal wist binnen te schieten 1-0.
    Vier minuten later kon Eemnes wederom zonder druk op de bal uithalen maar wist Milan redding te brengen.
    In de tegenaanval wist Sebastiaan verrassend vanaf 30 meter uit te halen en zag zijn prachtige pegel net over de kruising vliegen.

Eemdijk had geen grip op het middenveld, dit kwam niet door een overtal van de tegenstander maar puur door het missen van overtuiging en vertrouwen.

In de 17e minuut was er weer gevaar voor het doel van Milan waar de aanvaller wederom zonder al te veel tegenstand de bal op het doel wist te vuren.
    Wederom voorkwam Milan een tegendoelpunt.
    In de 22ste minuut kwam Massimo in het veld om meer grip op het middenveld te krijgen.
    Bij zijn eerste balbezit ging hij direct alleen op de keeper af en bracht de Eemnesser doelman net buiten de 16 meter met de hand redding.
    De gegeven vrije trap van Sebastiaan ging helaas langs de verkeerde kant van de paal.
    Net voor de rust werd Boaz binnen de 16 meter gevloerd maar de leidsman wilde deze overtreding niet bestraffen.
    Zo ging Eemdijk de rust in met een 1-0 stand.

Tweede helft:

Na wat omzettingen en een dosis aan meer wedstrijdmentaliteit kwam Eemdijk los.
    Luca gaf het eerste wapenfeit maar daar had de doelman nog antwoord op.
    even later was het de net ingevallen Salih die de bal goed in de ruimte gaf en Sem werkelijk op een prachtige manier de bal hoog in de verre hoek wist te jagen 1-1.
    Eemnes werd in deze fase volledig onder druk gezet en was het wachten op de voorsprong.
    Helaas kon Massimo zich niet beheersen nadat de scheidsrechter voor een lichte overtreding had gefloten.
    Zo moest hij een tijdstraf uitzitten van ruim 10 minuten en liet hij hierdoor zijn teamgenoten in een belangrijke fase in de steek.

Eemdijk bleef de bovenliggende partij en wist de sterk acterende Davey op het middenveld Sem de diepte in te sturen maar helaas ging deze inzet net over het doel.

Even later liet Boaz zijn tegenstander de hielen zien, ware het dat zijn directe tegenstander hard aan de noodrem trok op de benen van Boaz.
    Uit de gegeven vrije trap kon Eemdijk voor het doel niet profiteren.

Even later was het een identieke situatie waar de verdediger nog harder ingreep net voor de 16 meter en de scheidsrechter kon niets anders doen dan ook de speler van Eemnes 10 min tijdstraf te geven.
    De net teruggekomen Massimo wist de vrije trap zonder overtuiging via de muur naast te schieten.

Eemdijk gaf achterin nagenoeg niks weg door de goedlopende samenwerking tussen Brian en Layth en het sterke spel van Sebastiaan en Salih op de verdedigende flanken.

Het klokje tikt door en met nog 4 minuten officiële speeltijd zat de overwinning er absoluut nog in.
    Daar ging het ook naartoe nadat David, Boaz inspeelde en drie man passeerde in de kleine ruimte en tevens knap het gaatje zag in de verre hoek.
    de verdiende 1-2 was gemaakt maar de winst nog niet binnen.
    Zo kon even later Luca de wedstrijd beslissen door alleen richting de keeper te gaan maar was zijn aanname niet goed genoeg om af te ronden.
    Bij een spaarzame uitval van de thuisploeg, diep in de extra tijd wist Eemnes de bal vanaf rechts voor te geven en bij de tweede paal binnen te werken 2-2.
    Eemdijk mocht nog aftrappen maar tijdens de aftrap floot de scheidsrechter voor het einde.
    Teleurstelling overheerst uiteraard maar het naar vorm zoekende Eemdijk wist zich goed te herstellen de tweede helft.
    Kop op en volgende week is SO Soest te gast op ons Sportpark de Vinken.
    Aftrap om 10.30 uur