• Mitch Maas vertrekt na twee seizoenen bij Eemdijk

  16 nov 2023 Redactie
 • De wegen van Mitch Maas en Eemdijk scheiden na het huidige seizoen. De assistent-trainer van Willem Romp is sinds afgelopen jaar in het bezit van zijn UEFA A-diploma en hoopt komend seizoen elders op eigen benen te staan.

 • De 31-jarige Maas viel in zijn eerste seizoen bij Eemdijk met zijn neus in de boter door het succesvolste seizoen uit de clubgeschiedenis mee te maken. Daar had de Utrechter ook zeker zijn aandeel in. Namens de technische commisie licht Jan van Twillert de situatie toe.

  ,,Met Mitch, die op moment van binnenkomst bezig was met zijn UEFA A, haalden we een assistent-trainer in huis die eigenlijk de skills had voor hoofdtrainer. Hierdoor werd Willem onwijs ontzorgd. Mitch is in staat om (video)analyses te maken, kan trainingen voorbereiden en leiden en kent de dynamiek van het groepsproces. Mitch heeft bij ons aangegeven dat hij weer op eigen benen wil staan nu hij zijn UEFA A-diploma heeft. Hij kan elke club op amateurniveau trainen en het kriebelt bij hem weer om volledig verantwoordelijk te zijn voor een groep.” 

  Met het vertrek van Willem Romp naar Sportlust’46 rees de vraag of Maas kandidaat was voor de openstaande vacature. ,,Wij hebben met Mitch uiteraard gesprekken gevoerd over het hoofdtrainerschap bij Eemdijk. In die gesprekken hebben wij als club aangegeven dat wij ook een aantal andere interessante opties hebben die wij willen onderzoeken. Daar heeft Mitch begrip voor. Vanuit zijn kant kwam dan de vraag of dan wel naar buiten mocht dat hij ook beschikbaar is voor andere clubs. Hij wil niet alleen in de wachtkamer bij Eemdijk en daar hebben wij dan weer begrip voor. Mocht het zover komen, dan wensen we hem alle succes bij zijn nieuwe club. Dat heeft hij verdiend, want hij heeft het bij ons geweldig gedaan.”

 • Trots

  Maas zelf kijkt met een zeer goed gevoel terug op zijn tijd op sportpark De Vinken. ,,Ik werd assistent-trainer bij Eemdijk nadat ik drie jaar hoofdtrainer en technisch manager was bij PVCV om mij op de trainerscursus te kunnen richten. Bij Eemdijk trof ik een fantastische spelersgroep, staf en technische commissie die mij hebben geholpen mij verder te ontwikkelen als trainer. Mede daardoor heb ik begin 2023 mijn diploma gehaald. Nu is het tijd om weer op eigen benen te staan. Ik ben trots op de geweldige jaren bij Eemdijk met mooie prijzen als het kampioenschap en de beker en heb genoten van het ontwikkelen van de spelersgroep en de club.” 

  Eemdijk wenst Mitch Maas in het huidige seizoen nog veel succes als rechterhand van Romp in de derde divisie, gunt hem alle goeds voor de (nabije) toekomst en wie weet kruisen onze wegen elkaar weer.