• Miquel Boerboom nieuwe hoofd jeugdopleiding van v.v. Eemdijk

  13 jun 2024 John van Dam
 • Miquel Boerboom (23) wordt het nieuwe hoofd jeugdopleiding van v.v. Eemdijk.
  Uit Huizen afkomstig, verricht momenteel werkzaamheden bij de sponsorcommissie van HSV De Zuidvogels en is tevens als speler actief in het 2e op Sportpark de Wolfskamer. Bij v.v. Eemdijk wordt hij verantwoordelijk voor de opleiding van spelers en trainers binnen de jeugdopleiding.

 • Ideale man
  Jeugdvoorzitter Maurice van Surksum: ”Nu al enkele jaren heeft onze jeugdopleiding een enorme groei doorgemaakt in zowel de aan -als doorgroei en Miquel zien wij als de ideale man om onze plannen te gaan vormgeven. Hij is jong, enthousiast en zeer gedreven en heeft zich enorm ontwikkeld. Hij heeft als speler ervaring op een behoorlijk hoog niveau en weet dus wat er wordt gevraagd van spelers. Binnen de jeugdopleiding zijn er een aantal zaken waar wij in de aankomende tijd veel tijd gaan investeren en nog belangrijker zullen worden. Miquel past perfect in dat plaatje.”

  Verder bouwen
  Inmiddels heeft Miquel als trainer circa zeven jaar de nodige kennis opgedaan bij diverse jeugdteams (HSV De Zuidvogels) en ‘ademt voetbal’ in alle facetten die de revue passeren in het hedendaagse voetbal.
  Naast zijn passie voor het spelletje is hij eigenaar/directeur van meerdere bedrijven waaronder op meerdere locaties het inzetten van ondermeer huiswerkbegeleiding.
  Daarnaast actief in de marketing zowel binnen als over de grens.

  Sinds één jaar inwoner van het mooie Bunschoten Spakenburg, samen met zijn vriendin een huis gekocht en voelt zich net als een vis in het water hier in het dorp.

  Welke potentie zie jij voor ogen bij de club Eemdijk?
  ‘Ik houd van de voetbalsfeer die duidelijk aanwezig is bij Eemdijk; een sfeer die gezellig is, maar waarin ook verwacht mag worden te presteren. De aanwezige voetbalcultuur is er een waarin ik mij thuis voel, en die merkbaar is zodra je de mensen hier op en naast het veld spreekt. Prestaties zoals die van het eerste elftal van Eemdijk wil je ook terugzien bij de jeugd, en daar mag gerust de lat een stuk hoger gelegd worden. De faciliteiten zijn er, en met een tweede kunstgrasveld op komst, gaan we die in de breedte nog verder verbeteren. We blijven verder bouwen aan stabiele factoren, zeg maar.’

  “Met de mensen die ik heb gesproken om mij heen was ik al vrij snel van mening dat dit de juiste match is voor mij..”

  In welke rol kunnen ouders hun bijdrage leveren?
  Vooral voor de jongere leden is het belangrijk dat ouders zich willen binden aan de vereniging Eemdijk en hierin willen meegroeien. Dit kan variëren van het trainen van een team tot het draaien van een bardienst of het kalken van de lijnen. De kernwaarde hierbij is dat we potentiële trainers opleiden en niet geheel onbelangrijk echte clubmensen kunnen vasthouden die de club een warm hart toedragen. Het is uiteindelijk het belangrijkste om een stukje vrijwilligersleven te creëren.
  Het hoeft geen fulltimebaan te zijn (mag natuurlijk wel…), maar een paar uurtjes helpen met bepaalde taken kan al een groot verschil maken.

  Ontwikkeling
  Sociaal maatschappelijk is het van wezenlijk belang om zorg te dragen voor een goed fundament binnen de club en daarom willen we in de jeugdopleiding drie pijlers centraal stellen:

  - In de breedte is Eemdijk een voetbalvereniging waar ieder kind in een veilig klimaat leert om met plezier te bewegen en te voetballen (met elkaar).
  - Bij Eemdijk inspireren we kinderen met talent, drive en plezier om op het hoogst haalbare niveau met uitdaging te leren voetballen.
  - Stimuleren van de implementatie en het gebruik van het voetballeerplan voor alle leeftijdsgroepen binnen de club.

  Ontwikkeling van de jeugdspelers en jeugdtrainers gaan een nog grotere rol spelen in de toekomst aldus Maurice.
  “Als hoofd jeugdopleiding is Miquel straks verantwoordelijk voor het onderdeel talentontwikkeling en samen met Rik en Jan Mark voor de opleiding van spelers richting het eerste en tweede elftal. Om de ontwikkeling van onze spelers succesvoller te maken, zullen we jeugdbestuur veel aandacht gaan besteden aan de juiste invulling van de staf en teams, met aandacht voor zowel de emotionele ontwikkeling als het voetbaltalent van de spelers. Denk bijvoorbeeld aan het ‘train de trainers’-onderdeel, dat erg belangrijk is en waar Miquel zich op gaat richten. Hij zal trainingen en cursussen aanbieden, en het gebruik van de VTON-app als leidraad promoten. Een ander belangrijk punt voor onze nieuwe HJO is het enthousiasmeren van oudere jeugdspelers om actief lid te worden van de club en hen bijvoorbeeld op te leiden als trainer bij de Groene Tijgers of mogelijk een hogere leeftijdsgroep.”