• Hossein Mezbanali speelt volgend seizoen in het groen van Eemdijk. Mezbanali in 2013 uitgeroepen tot beste club voetballer van Amersfoort, komt over van het naar de 2e klasse gedegradeerde ASC Nieuwland.

“Wij volgen Hossein al een aantal seizoenen, steeds gaf hij aan bij Nieuwland te willen blijven. Had het daar naar zijn zin en sportief ging het ook goed. Toen wij hem een paar weken geleden weer benaderden waren we er snel over uit dat Hossein komend seizoen op De Vinken speelt.”

6 jaar speelde de 25 jarige spelmaker uit Amersfoort voor Nieuwland. “Ik ben wel toe aan nieuwe uitdaging. Eemdijk is daarmee een goede volgende stap. De club heeft een goede ambitie, mooi sportpark en speelt volgend jaar hoofdklasse. Overigens had ik de keus al gemaakt voordat Eemdijk afgelopen zaterdag van Breukelen won.”

“Of ik de wedstrijd gevolgd heb? haha, elke 5 minuten keek ik op twitter. Na 15 minuten stond het al 0-3. Geweldig.”

“Volgend seizoen wil ik gaan voor de basisplaats. Met Eemdijk zullen we gaan strijden voor handhaving, wat denk ik wel mogelijk is. We spelen tegen mooie clubs, zoals Putten en Nijkerk. Maar als je met 1-5 op hun eigen terrein van een hoofdklasser wint, kan je van iedereen winnen.”