• Met een ongelofelijke power van Eemdijk A1 in de 2e helft, word een 2-0 achterstand omgebogen naar een 2-3 winst

  29 nov 2015 Jaap de Graaf
 • Opstelling Eemdijk A1
  Ronnie
  Hijmen, René, Martijn, Aron.
  Frenk, Jonathan, Dominique, Harm
  Wessel, Rik

  Eemdijk had wat goed te maken, na de afstraffing van vorige week in de beker. De eerste 15 minuten waren voor Eemdijk, er werd goed gespeeld, het veld werd goed breed gehouden en steeds de vrije man gezocht. Bij Soest stond het verdedigend zeer goed, heel compact en positioneel sterk. Eemdijk had daar wel moeite mee om daar door heen te komen. Soest liet Eemdijk het spel maken en probeerde vanuit de omschakeling met hun twee snelle spitsen Eemdijk te verassen, dat gebeurde ook, na zo'n 20 min. kwam er een counter van Soest, de bal werd in de diepte gegeven en de spits was het Eemdijk centrum te snel af en scoorde fraai de 1-0.

  Eemdijk was van slag, en het spel werd er niet beter op. Even later was het opnieuw Soest die scoorde, de bal werd weer in de diepte gespeeld, en kwam rechts in de zestien met een stuit, helaas kwam Ronnie niet snel genoeg uit, en werd de bal tussen twee spelers en de keeper van Eemdijk door de spits van soest goed voorgegeven op de meegekomen middenvelder en met een prachtige volley in het doel gewerkt van Eemdijk 2-0. Nu was het helemaal gebeurd met Eemdijk, het voetbal werd slechter, de omschakeling van het middenveld was te traag, en er werd op elkaar gescholden, alle facetten voor een team om weer afgestraft te worden. Ook moest Aron nog de strijd verlaten door een blessure en werd vervangen door Joost, die ging op rechts spelen en Hijmen op links in de verdediging. Toch kreeg Eemdijk voor de rust nog de kans om terug te komen in de wedstrijd, maar wessel, alleen voor de keeper gekomen schoot op de paal. Eemdijk ging de rust in met een 2-0 achterstand net als vorige week.

  In de kleedkamer kon je de eerste 5 minuten een speld horen vallen, daarna trilde de muren, er werd het e.e.a. rechtgezet.

  2e helft
  Eemdijk kwam herboren uit de rust, er was weer strijd, passie, en de wil om te winnen, men wist dat de twee koplopers CJVV en APWC tegen elkaar speelden, er mocht gewoon niet worden verloren om in de koppositie te blijven.

  In de 6e min. werd er een aanval opgezet door Eemdijk, Frenk kreeg de bal net buiten de zestien en werd tegen de vlakte gewerkt, een vrije trap voor Eemdijk, de ballen op rechts zijn natuurlijk voor een linkspoot, wie anders dan Rik, zou dat klusje kunnen klaren, met een geweldige trap, gaf hij de keeper geen schijn van kans, en de bal verdween in de linkerbovenhoek 2-1. De wedstrijd is weer open, Eemdijk doet er nog een schepje bovenop, en er wordt weer gestrooid met prachtige passjes door Dominique en Jonathan, laatst genoemde groeide uit tot man off the match. Hij was het die steeds de bal kwam halen om zo andere spelers in stelling te brengen. De achterhoede stond nu wel als een blok met in het centrum René en Martijn die veel wegwerkte en niet te vergeten de backs Hijmen en Joost die hun man goed uitschakelde en als het moest mee gingen in de aanval, daarin moet wel worden vermeld dat Joost op rechts een plaag was voor Soest, hij was degene die maar bleef lopen aan de rechterkant en onvermoeibaar bleek.

  De linker en rechter middenvelders Harm en Frenk verzette bergen werk en dat kost natuurlijk kracht. De minuten verstreken en de wedstrijd golfde op en neer, er moest wat frisheid ingebracht worden, Amare verving de moegestreden Harm op de linkerkant van het middenveld, en ging zonder pardon mee in de strijd. De tijd verstreek en men ging naar de laatste 20 minuten, de bal kwam in de achterhoede van Soest terecht en door goed jagen van Eemdijk moest de speler de bal wel terug spelen op de keeper, de bal werd op borsthoogte gespeeld en de keeper moest de bal wel pakken en kreeg hierdoor een indirecte vrije trap tegen in de zestien, recht voor het doel. Dominique en wessel gingen zich hiermee bemoeien, er werd een muur neergezet op een paar meter van de goal, Dominique had zijn voet al op de bal en hoefde hem alleen maar iets naar rechts te tikken zodat wessel uit kan halen, zo gebeurde het ook, wessel stond twee meter bij de bal vandaan en een klein tikje van dominique was voldoende voor wessel om verwoestend uit te halen en de bal in de touwen te jagen 2-2.

  Eemdijk haalde opgelucht adem en wilde meer, men rook de overwinning, er werd nog gewisseld aan Eemdijk zijde, Wouter kwam op het middenveld voor Frenk. Ook Wouter paste zich goed aan in het niveau en het tempo.

  Toen gebeurde het, wat niemand voor mogelijk had gehouden na de 1e helft. In de 36 min. Wordt er een aanval opgezet op het middenveld, Wouter krijgt de bal die speelt de bal op Dominique die speelt Rik aan in de zestien, hij hoort Wessel roepen om de bal en in plaats van op eigen succes te gaan, speelt hij de bal voor de voeten van wessel en met een prachtige beweging, weet wessel de bal in de in de verste hoek te schieten en zo de 2-3 op het scorebord te zetten. Ook Christian komt Eemdijk nog even verfrissen voor Wessel die helemaal leeg is. Soest probeert nog aan te zetten voor een offensief, maar iedereen van Eemdijk knokt voor de overwinning, en ook Ronnie staat nu wel op de goede plek en weet in de laatste minuten, een schot van een speler van Soest uit de hoek te tikken. Het laatste fluitsignaal wordt gegeven en Eemdijk gaat helemaal uit zijn dak. Eemdijk wint bij Soest met 2-3 na met rust 2-0 achter te hebben gestaan.

  Een geweldige ambiance!

  Man off the match: Jonathan de Graaf