• Op een koud Sportpark De Vinken heeft Eemdijk moeizaam gewonnen van HZVV. De ploeg speelde vooral in de tweede helft matig en moest toezien dat HZVV in grote delen van de wedstrijd de betere ploeg aan de bal was. Maar toch wist Eemdijk de wedstrijd winnend af te sluiten. Laten we dat dan maar het geluk van de koploper noemen.

• Om 13:00 uur werd er al afgetrapt en om 13:03 uur kon Eemdijk al juichen. Een verkeerde pass van een HZVV-speler belandde bij Argjend Selimi. Argjend gaf de bal mee aan Jesper van Dalen en na zijn voorzet kon Yannick Bouw de bal simpel in het doel schuiven (1-0).Daarna had HZVV wat meer het initiatief zonder tot echt grote kansen te komen. Eemdijk beperkte zich tot verdedigen en sloeg ijskoud toe bij de tweede kans.

• Een ingooi belandde bij Jesper van Dalen, die Argjend Selimi bediende. Uit de voorzet van Argjend was Franslyn Nsingi attent en met rechts scoorde hij de 2-0. Eemdijk toonde zich, zoals al weken, bijzonder effectief voor het doel. Tot aan de rust was Eemdijk nu ook wat dreigender en kreeg wat kansen op meer. Ook HZVV was een keer gevaarlijk toen een schot van buiten de 16 meter keeper Jauke Beekhuis de bal niet vast kon houden. Sjohn van Gulik was net op tijd om te voorkomen dat de rebound door een HZVV-speler in het doel werd geschoten.

• In de tweede helft was HZVV duidelijk de betere ploeg. Eemdijk kwam niet echt aan voetballen toe. Niet dat HZVV grote kansen kreeg, maar een paar keer werd het wel dreigend. Slechts één keer kwam Eemdijk er goed uit. Helaas belandde het schot van Yannick Bouw op binnenkant van de paal.

In de 78e minuut werd het weer spannend. Eemdijk kreeg de bal niet weg bij een corner en, ietwat ongelukkig via Jordie Huijgen, verdween de bal in het eigen doel (2-1). Eemdijk moest nu alle zeilen bij zetten om de overwinning over de streep te trekken. In de 89e minuut was er een behoorlijke kans voor HZVV, maar de kopbal van Alex Zomer werd gepakt door keeper Jauke Beekhuis.

• Zo won, zij het heel moeizaam en misschien wel onverdiend, Eemdijk voor de achtste keer op rij. Volgende week de laatste wedstrijd van de heenronde. Eemdijk hoeft niet ver te reizen, want SV Huizen is de tegenstander op Sportpark De Wolfskamer.

Na de wedstrijd werd bekend dat trainer Willem Romp zijn contract met één jaar heeft verlengd! Gefeliciteerd trainer en op naar een nog mooiere en langere samenwerking!

Opstelling Eemdijk:
    Jauke Beekhuis, Zeger Beukers, Jordie Huijgen, Jasper Beekhuis, Dennis Hollart, Sjohn van Gulik, Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen, Franslyn Nsingi (78. Michel Goossensen), Yannick Bouw, Argjend Selimi (68. Jan Pieter Hartog).

Scoreverloop:
    03. 1-0 Yannick Bouw
    23. 2-0 Franslyn Nsingi
    78. 2-1 Jordie Huijgen (e.d)