• Mark de Graaf vierde aanwinst Eemdijk

2 jun 2021 Redactie
  • Eemdijk heeft Mark de Graaf aan zich weten te binden. De 21-jarige middenvelder is na Frank Heus, Niels de Jong en Tim Koelewijn de vierde versterking van het keurkorps van trainer Willem Romp voor volgend seizoen.

• Mark komt uit de jeugdopleiding van IJsselmeervogels, maar was het laatst actief in de Verenigde Staten. Daar combineerde hij zijn studie met het voetballen bij Shawnee State University, waar hij twee jaar heeft gespeeld. Na zijn terugkeer in Nederland handelde Eemdijk razendsnel en legde de verdedigende middenvelder voor één seizoen vast.

Manager technische zaken Jan van Twillert is in zijn nopjes met de komst van De Graaf naar sportpark De Vinken. ,,Mark is de middenvelder die nog ontbrak in onze selectie. Een speler die goed op de nummer 8-positie uit de voeten kan. Het is een voetballende middenvelder, met een uitstekend gevoel voor positie die weet wat er om hem heen gebeurt. Het is een verbindingsspeler met een natuurlijk leiderschap.”

Verenigde Staten

Mark de Graaf staat al enige tijd op de radar van Eemdijk. ,,We kennen Mark natuurlijk nog uit de jeugd van IJsselmeervogels en voordat hij naar Amerika vertrok is er al contact geweest met betrekking tot een overgang. Mark koos toen echter voor het avontuur met studeren en voetballen in de Verenigde Staten en daar geven wij hem geen ongelijk in natuurlijk”, gaat van Twillert verder.

,,Nu het alsnog is gelukt om Mark aan ons te binden, ook nu hij twee jaar ouder en volwassener is geworden en ondanks corona nog behoorlijk wat wedstrijden heeft gespeeld, kunnen wij niet anders dan content zijn met zijn komst. Mark traint al een paar weken mee en hij maakt een erg gedreven indruk. Hij is fit, leergierig en maakt aan de bal de juiste keuzes. Hier gaan we nog veel plezier aan beleven.”

Eemdijk heet Mark de Graaf welkom bij de club en wenst hem veel plezier en succes in het komende seizoen.