• Maarten de Graaf volgend jaar toegevoegd aan A-selectie

23 nov 2023 Redactie
  • Wederom nieuws op het gebied van de selectie van Eemdijk. De technische commissie is erin geslaagd Maarten de Graaf vanaf volgend seizoen toe te voegen aan de groep van selectiespelers.

• De route van Maarten de Graaf bij Eemdijk is een bijzondere. De 21-jarige verdediger/aanvaller maakte immers afgelopen zomer al de overstap van Spakenburg naar sportpark De Vinken, maar vanwege een administratieve handeling kon hij dit seizoen geen minuten maken in het eerste elftal. De Spakenburger traint wel al het gehele seizoen mee met de selectie van trainer Willem Romp en daarin liet De Graaf een uitstekende indruk achter.

Met zijn debuut in de tweede divisie namens Spakenburg op zak, tegen Rijnsburgse Boys en HHC Hardenberg maakte hij vorig seizoen minuten onder trainer Chris de Graaf, is Maarten vastberaden vanaf volgend seizoen zijn kunsten bij Eemdijk in de hoofdmacht te etaleren. De Graaf heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor één seizoen.

• Namens de technische commissie van Eemdijk geeft Jan van Twillert aan content te zijn met de toevoeging van Maarten aan de hoofdmacht van derdedivisionist Eemdijk. ,,Een transfer van Eemdijk 9 naar Eemdijk 1, dat zie je toch zelden. Toch is het Maarten ´gelukt´ om dat af te dwingen”, lacht het bestuurslid technische zaken. ,,Zonder dollen; wij hadden Maarten al een tijd op de korrel, zeker nadat hij zich goed ontwikkelde bij Spakenburg. Hij is regelmatig besproken binnen de TC, maar omdat Spakenburg aangaf erover na te denken hem over te hevelen naar de A-selectie hebben we hem vorig seizoen niet benaderd. Ook gezien onze goede band met Spakenburg in deze.”

Uiteindelijk meldde De Graaf zichzelf bij Eemdijk als spelend lid. ,,Dat was voor ons ook een verrassing dat wij zijn naam tussen de overschrijvingen zagen, helemaal omdat het na 15 juni was. Een geval van een cadeautje dat te laat werd bezorgd. Vanuit die overschrijving is er meteen contact geweest met de huidige trainer van Spakenburg O23 en een akkoord volgde. Maarten was speler bij Eemdijk, maar mag dit seizoen alleen in actie komen op recreatief niveau.”

• Gezien de kwaliteiten van De Graaf en de potentie die club Eemdijk in hem ziet, volgde er al snel een gesprek. ,,Daarin hebben wij als club aangegeven dat hij mee mocht trainen met het eerste en zijn opwachting kon maken in oefenwedstrijden. Zo gezegd, zo gedaan en dat bevalt van beide kanten goed. Maarten is een multifunctionele speler, die op meerdere posities uit de voeten kan. In de jeugd was hij veelal aanvaller, maar in de O23 van Spakenburg speelde hij vaak als rechtsback.”

,,Op trainen en in wedstrijden kunnen we zien dat hij zich senang voelt in beide linies. Hij is snel, wendbaar en passeert makkelijk. Dat zijn kwaliteiten die passen bij een aanvaller, maar tegenwoordig ook bij een moderne back. We zijn blij en trots dat hij volgend seizoen officieel deel uitmaakt van onze A-selectie en wij zijn erg benieuwd waar zijn plafond ligt.”

Eemdijk feliciteert Maarten de Graaf met zijn toevoeging aan de A-selectie van Eemdijk voor volgend seizoen en ziet uit naar de samenwerking.