• Valse competitiestart Eemdijk

Lienden - Eemdijk  4-3 (2-0)

17. Mohamed Echahbouni 1-0, 22. Anass Aamri 2-0, 51. Nordin Aamri 3-0, 58. Jan Pieter Hartog 3-1, 70. Samir Aamri 4-1, 90+3 Jamal Lachkar 4-2, 90+4 Henri de Graaf 4-3

Gele kaarten:  Samir Aamri, Abid el Idrissi (Lienden), Henri de Graaf (Eemdijk)

Rode kaart (2x geel): Jaouad Chraou (Lienden)

Opstelling Lienden:
    Alex Timmer, Rens Bronk, Rick Timmer, Damel Andringa, Jaouad Chraou, Khalid Ahmidout (85. Melvin Houth), Mohamed Echahbouni, Hans Odijk (66. Samir Aamri), Anass Aamri (55. Abid el Idrissi), Nordin Aamri, Kevin van der Mark

Opstelling Eemdijk:
    Gerben Ruizendaal; Zeger Beukers, Wouter Bout, Jan Pieter Hartog @, Henri de Graaf; Daniel de Haan (55. Ayhan Yelmer), Jasper Bolland, Frederik Korlaar; Roger Grootfaam (62. Benjamin Pruijs), Jan de Graaf, Jamal Lachkar

Eemdijk is de competitie in de eerste klasse A van het seizoen 2014/2015 vals van start gegaan. Alhoewel de uitslag wellicht een spannende wedstrijd doet vermoeden liepen de Diekers eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan en kon men eigenlijk geen aanspraak maken op een punt.

Na de bekerwedstrijden ging Eemdijk met vol vertrouwen richting Lienden om het daar op te nemen tegen de zaterdagtak van de ploeg uit het gelijknamige dorp (de zondagtak komt uit in de Topklasse).

Trainer Ulrich Landvreugd kon deze wedstrijd weer op een beroep doen op Daniel de Haan en Ayhan Yelmer, die beiden door blessures een tijdje aan de kant stonden. De Haan begon ook direct in de basis. Ook was er een basisplaats voor Wouter Bout, die na zijn trouwerij weer van de partij was.

Bijna een vroege achterstand
    Scheidsrechter Van der Wielen uit Veenendaal had nog maar net voor het beginsignaal gefloten of Eemdijk kreeg al twee levensgrote kansen om de oren. Eerst was het Anass Aamri die naast schoot en een minuut later moest Gerben Ruizendaal gestrekt om een inzet van Nordin Aamri onschadelijk te maken. Eemdijk begon weifelend aan de wedstrijd.

Toch kreeg men vanuit het niets ineens een grote mogelijkheid. Een lange bal van Jan Pieter Hartog viel pardoes achter de verdediging, waardoor Jan de Graaf alleen op keeper Timmer af kon stormen. Door het stroeve kunstgrasveld stroopte de bal echter waardoor De Graaf het leer niet helemaal onder controle kreeg en de bal iets te ver voor zich uitspeelde.

Dubbele domper
    Waar Eemdijk niet op voorsprong kwam lukte dat Lienden wel. Een voorzet vanaf de rechterkant werd niet weggewerkt, hierdoor kon de sterke spits Mohamed Echahbouni de bal met subtiele voetbeweging tegendraads achter Gerben Ruizendaal krijgen, 1-0

Vijf minuten na de 1-0 wist Lienden de score vervolgens uit te breiden. Na balverlies op het middenveld kom Anass Aamri ongehinderd door het midden opkomen en vanaf een meter of twintig verschalkte hij Gerben Ruizendaal. 2-0 in de 20e minuut, niet de start waar je vooraf op hoopt.

Houtwerk
    Na de achterstand ging Eemdijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Niet dat het spel oogstrelend was, maar er waren meer aanvallende intenties.

In de jacht naar het doelpunt was Eemdijk de eerste helft ook nog weinig fortuinlijk. Roger Grootfaam trof met een vlammend schot, via de hand van keeper Timmer, de paal.

Vlak voor het einde van de eerste helft kreeg Eemdijk een vrije trap aan de zijkant van het veld. De voorzet van Jamal Lachkar werd door Henri de Graaf met het hoofd richting de verre hoek gestuurd, maar helaas had ook deze inzet de paal als eindbestemming.

Cadeau
    Na rust waren de intenties van Eemdijk duidelijk. Snel op jacht naar de aansluitingstreffer. Jamal Lachkar gaf daar met een schot voorlangs het doel de eerste aanzet toe. Helaas konden de plannen in de 50e minuut al in de ijskast. Een verkeerde terugspeelbal lanceerde Anass Aamri, zijn inzet kon nog worden gestopt door Gerben Ruizendaal. De rebound was een prooi voor Nordin Aamri die de bal in het lege doel wist te plaatsen, 3-0

In de 58e minuut deed Eemdijk eindelijk wat terug. Een crosspass van Ayhan Yelmer (ingevallen voor Daniel de Haan) werd teruggelegd door Jamal Lachkar en kwam vervolgens via de voeten van Jasper Bolland bij Jan Pieter Hartog. De aanvoerder van Eemdijk bedacht zich niet en plaatste de bal van ruim 20 meter achter de kansloze Alex Timmer.

Helaas lukt het Eemdijk niet om door te drukken tot de aansluitingstreffer. Wederom balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Mohamed Echahbouni razendsnel kon omschakelen en na een slalom de bal panklaar voor de voeten van Samir Aamri kon leggen. Die had vervolgens geen moeite om de bal in het lege doel te plaatsen, 4-1

Hectische slotfase
    Na de 4-1 ging Eemdijk helemaal alles of niets spelen. Met opportunistisch spel richting Jan de Graaf werd geprobeerd gevaar te stichten. Dit leverde ook kansen op. Zo kopte Jan de Graaf in vrije positie een voorzet van Zeger Beukers naast en raakte Ayhan Yelmer, na een voorzet van Henri de Graaf, met een kopbal maar weer eens de paal.

In blessuretijd, ruim bijgetrokken door het gebuitel en getreuzel van de Lienden spelers, gebeurde er ineens nog van alles.

In de 93e minuut was het eerst Jamal Lachkar die een vrije trap binnen wist te schieten. De bal was niet hard, maar blijkbaar zo goed geplaatst dat keeper Timmer hem niet kon keren.

Een minuut later kreeg Eemdijk een indirecte vrije trap in de zestien meter na een terugspeelbal, die de keeper in zijn handen pakte. Een tikje breed gaf Henri de Graaf de gelegenheid om de bal snoeihard door een muur van spelers in het doel te schieten, 4-3.

Na het direct veroveren van de bal na de aftrap van Lienden, kreeg Eemdijk nog een vrije trap aan de zijkant van het veld. Jaouad Chraou van Lienden maakte zich daar zo druk over dat hij binnen een paar tellen twee keer geel kreeg, hij mocht dus iets eerder gaan douchen.

De vrije trap was ook keeper Gerben Ruizendaal het sein om mee naar voren te gaan in een ultieme poging om nog gelijk te maken, maar helaas kwam er geen gevaar uit. Kort daarna floot scheidsrechter Van der Wielen voor het laatst en was de nederlaag een feit.

Aanstaande dinsdagavond (9 september) speelt Eemdijk de openingswedstrijd van het nieuwe kunstgras. Om 20.00 uur zal men aftrappen tegen landskampioen s.v. Spakenburg. Het belooft een leuke en gezellige avond te worden, dus komt allen naar Sportpark ‘de Vinken’.

De volgende competitiewedstrijd is zaterdag 13 september. Eemdijk speelt dan thuis tegen De Meern. Aftrap van die wedstrijd is om 14.30 uur.

Tekst: Teo van de Mheen