• Laatste competitiewedstrijd tegen Huizen eindigt in 1-5.

  28 mei 2023 PeterPieuw
 • Eemdijk heeft de laatste competitiewedstrijd tegen Huizen met 1-5 verloren. Huizen legde veel energie in de wedstrijd en daar zette Eemdijk heel weinig tegenover. De Diekers waren meer bezig met het afscheid van Jeroen de Harder en Jan Pieter Hartog.

  In het eerste kwartier leek het doel van Eemdijk wel een schiettent. Huizen kreeg kans op kans maar wist de bal niet in het doel te krijgen. Uiteindelijk stak Eemdijk via Dennis Hollart Huizen de helpende hand toe. Dennis kreeg van dichtbij de bal tegen zich aangeschoten en zag die in het eigen doel verdwijnen (0-1). Na een goede aanval, één van de weinige deze middag, over de linkerkant volgde er een mooie voorzet van Argjend Selimi. Jeffrey van den Dikkenberg kopte de bal met een mooie boog over keeper Olivier Pablon. Op de lijn gaf Yannick Bouw het laatste zetje (1-1). Direct daarna ging de bal op de stip na een duwfout van Jasper Beekhuis. Aanvoerder Theo Visser schoot de penalty kiezelhard achter Jeroen de Harder (1-2). Op slag van rust wordt het ook nog 1-3 toen Sergio Kozjak van dichtbij de bal hoog in het dak van het doel schoot.

  In de rust had trainer Willem Romp Zeger Beukers en Dennis Hollart vervangen door Rick Blokhuis en Freek van Belzen. Veel hielp het niet voor Eemdijk want het spel bleef matig tot slecht. De kansen bleven voor het goed spelende Huizen, dat ook nog twee keer op de paal schoot, voordat Kevin Schaap de 1-4 scoorde. In de 81e minuut was daar dan de applauswissel voor keeper Jeroen de Harder. Hij werd vervangen door Martijn Kos. Ook Martijn moest de bal uit het net halen na een fraaie vrije trap van Theo Visser (1-5).

  In minuut 89 was daar dan het lang verwachtte moment. Jan Pieter Hartog werd naar de kant gehaald, of beter gezegd, op de schouders werd hij het veld af gedragen. Zijn imposante carrière met vele prijzen zit er nu dan toch echt op! Bedankt, El Capitano voor al de mooie jaren!
  Een paar minuten later was er het laatste fluitsignaal. De competitie zit erop waarin Eemdijk zich al weken geleden heeft gekroond tot KAMPIOEN!

  BEDANKT SPELERS EN STAF VOOR DIT FANTASTISCHE, ONVERGETELIJKE EN NU AL LEGENDARISCHE SEIZOEN!!!

  Opstelling Eemdijk:
  Jeroen de Harder (81. Martijn Kos), Zeger Beukers (46. Rick Blokhuis), Jan Pieter Hartog, Jasper Beekhuis, Dennis Hollart (46. Freek van Belzen), Sjohn van Gulik (69. Lars Koops), Jeffrey van den Dikkenberg (69. Thomas Koelewijn), Jesper van Dalen, Argjend Selimi, Yannick Bouw, Franslyn Nsingi.

  Scoreverloop:
  14. 0-1 Dennis Hollart (e.d)
  20. 1-1 Yannick Bouw
  21. 1-2 Theo Visser (P.)
  45. 1-3 Sergio Kozjak
  78. 1-4 Kevin Schaap
  87. 1-5 Theo Visser