• Laatste competitiewedstrijd: regioderby tegen Sparta Nijkerk

23 mei 2024 John van Dam
  • Zaterdag komt de competitie in de Derde Divisie A tot een einde. Eemdijk is officieel nog niet helemaal veilig. Urk zou de ploeg nog kunnen achterhalen door 3 punten en 12 doelpunten goed te maken op Eemdijk. Ook Staphorst kan nog over Eemdijk heen als het wint bij DVS. Als Eemdijk zelf een resultaat haalt dan hoeft er niet naar de andere velden gekeken te worden.

Voor Sparta Nijkerk staat er niets meer op het spel. Het gat met koploper Volendam is 7 punten en in de 3e periode is de achterstand op DVS 5 punten. Voor de oranjehemden staat alleen nog de eer op het spel en het is de laatste wedstrijd voor trainer Eric Speelziek. Sparta kon het hele seizoen de ambitie om mee te doen voor het kampioenschap niet waarmaken. Uitstekende wedstrijden met goede overwinningen tegen topploegen werden afgewisseld met nederlagen tegen, op papier, mindere tegenstanders. Daardoor verzuimde de ploeg keer op keer op aansluiting te vinden bij de top. Zo is het, gezien de ambities, uiteindelijk een teleurstellend seizoen geworden voor de Nijkerkers.

Eemdijk is zo goed als veilig. Na een aantal matige tot slechte uitslagen werd er tegen nummer laatst wel gewonnen en de broodnodige drie punten behaald. Met 45 punten staat De Diekers op de 13e plaats. Nummer 9, DVS, heeft 47 punten. Zo dicht ligt het bij elkaar. Voor Eemdijk staat deze laatste wedstrijd in het teken van het afscheid van Willem Romp en Mitch Maas. Het zal zo mooi zijn als er bij het afscheid een mooi resultaat behaald kan worden tegen Sparta.

Scheidsrechter is Dhr. Jorn te Kloeze. Hij wordt aan de zijlijn bijgestaan door de heren Theo Beemsterboer en Martin Koster. Ook deze laatste speelronde beginnen alle wedstrijden op hetzelfde tijdstip van 15.30 uur. Tot zaterdag op sportpark De Vinken.