• Eemdijk heeft de thuiswedstrijd tegen HZVV met 2-1 gewonnen. Bij de rust was het 1-0. Vlak na de rust werd het gelijk maar Argjend Selimi bezorgde Eemdijk de winst.

  Willem Romp had wat wijzigingen in de opstelling doorgevoerd. Jordie Huijgen was geschorst en daardoor had Zeger Beukers weer eens een basisplaats. Voorin was er een basisplaats voor Cem ter Burg. Nigel van Zelst nam plaats op de reservebank en Frank Heus was geblesseerd.

  Er volgde een vlakke 1e helft. Daarin kreeg Eemdijk twee grote kansen via Cem ter Burg en Argjend Selimi. Beide keren kwam de keeper van HZVV als winnaar uit de strijd. Tussendoor was ook HZVV een keer gevaarlijk opgedoken voor het doel van Jeroen de Harder. Toch kwam Eemdijk op voorsprong. Na een corner caramboleerde de bal via Rick Blokhuis en een speler van HZVV in het doel (1-0). Dit was tevens ook de ruststand.

  Argjend Selimi matchwinnaar

  Direct naar de rust was de stand weer gelijk. Een lange bal van HZVV van achteruit werd niet goed verwerkt door de verdediging van Eemdijk. Kelly Joao profiteerde en scoorde (1-1).
  Eemdijk ging weer op zoek naar de voorsprong. Met een knappe passeeractie speelde Jeffrey van den Dikkenberg zich vrij maar zijn schot met links werd gekeerd door keeper Rosink van HZVV. Even later was het dan wel raak. Op het middenveld was het Zeger Beukers die met een mooie pass Argjend op rechts de diepte instuurde. Met een mooie versnelling creƫerde Argjend zich ruimte en schoot de bal keurig in de verre hoek (2-1).
  Hierna kwam Eemdijk nog tot een paar goede aanvallen die helaas niet in een doelpunt werden omgezet. Er volgde nog een spannende slotfase doordat HZVV steeds meer naar voren ging voetballen. In de 85e minuut claimde HZVV een strafschop maar die werd weggewuifd door de scheidsrechter. En in de 89e minuut was er een lange voorzet vanaf de linkerkant. Bij de 2e paal werd de bal, gelukkig voor Eemdijk, van dichtbij over gekopt. Hierdoor bleef het bij een krappe 2-1 overwinning voor Eemdijk.

  Volgende week speelt Eemdijk uit op Urk tegen koploper SV Urk. Urk heeft 5 punten meer dan Genemuiden en Volendam, en 6 punten meer dan Eemdijk. Kan Eemdijk met een overwinning op Urk de competitie weer spannend maken?

  Opstelling Eemdijk:
  Jeroen de Harder, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Dennis Hollart, Rick Blokhuis (66. Nigel van Zelst), Mark de Graaf, Jeffrey van den Dikkenberg, Michel Goossensen, Jesper van Dalen, Cem ter Burg, Argjend Selimi (72. Bas Buimer)

  Scoreverloop:
  40. 1-0 Wijma (e.d.)
  48. 1-1 Kelly Joao
  58. 2-1 Argjend Selimi