• Justin van Groen komend seizoen in het groen!

20 jan 2023 Redactie
  • Justin van Groen speelt komend seizoen zijn thuiswedstrijden op sportpark De Vinken. De 31-jarige middenvelder maakt in de zomer van 2023 de overstap van derdedivisionist Sparta Nijkerk naar Eemdijk. Van Groen is met de technische commissie een contract voor één seizoen – met een optie voor nog een jaar - overeengekomen.

• Justin van Groen begon zijn loopbaan in de jeugd van IJsselmeervogels, waarna hij in 2010 aansloot bij de A-selectie. Na twee seizoenen trok de in Amersfoort woonachtige middenvelder de deur op De Westmaat achter zich dicht om bij SDC Putten aan de slag te gaan. Daar zou Van Groen in vijf seizoenen uitgroeien tot dragende speler, waarna DOVO hem wist in te lijven. In Veenendaal speelde hij echter maar één seizoen, waarna Sparta Nijkerk hem in 2018 naar sportpark De Ebbenhorst wist te halen.

Met Sparta Nijkerk promoveerde Van Groen middels de nacompetitie – waarin ook Eemdijk werd verslagen – naar de derde divisie. Inmiddels staat de teller in die competitie op pakweg 70 wedstrijden, mede doordat er in twee coronaseizoenen amper werd gevoetbald. Vorig jaar kwam Van Groen nog in 32 duels in actie namens de Gelderlanders. Dit seizoen staat de teller op elf duels. Toch besloot de Amersfoorter om voor een nieuwe uitdaging te gaan.

• Perfect profiel

De technische commissie over zijn komst naar Eemdijk: ,,Wij waren nog op zoek naar één middenvelder. Eentje die vast is aan de bal en ook verdedigend zijn mannetje staat. Justin past perfect in dat profiel. Het is een jongen met veel ervaring in de derde divisie. Bij Sparta Nijkerk knokte hij zich eigenlijk altijd weer terug in de basis. Dat zegt wat over zijn persoonlijkheid en kwaliteiten”, zegt bestuurslid technische zaken Jan van Twillert.

,,Daarnaast is het een jongen die in de buurt woont en bekend is met het dorp. Eigenlijk de ideale voetballer voor Eemdijk. Hij geeft ons de mogelijkheid om volgend seizoen in fases of wedstrijden met twee ‘zessen’ te spelen. Er zit een goeie kop op en met zijn keuze voor Eemdijk heeft hij gekozen om op een mooi niveau actief te blijven. Wij zijn erg blij met zijn komst naar sportpark De Vinken.”

• Reactie Van Groen

De middenvelder (31) is ook zeer content met zijn overstap naar Eemdijk. ,,In het verleden hebben Eemdijk en ik al eens contact gehad. Destijds is het niet van een overstap gekomen, maar nu is het de tijd om de samenwerking aan te gaan. Eemdijk meldde zich vrij snel en na prettige gesprekken met zowel de technische commissie als hoofdtrainer Willem Romp – waarin zij beide een goed verhaal aan mij schetsten – heb ik besloten op het aanbod in te gaan. Eemdijk is een leuke vereniging met veel potentie en ik heb zin om de nieuwe uitdaging aan te gaan”, aldus Van Groen.

• Eemdijk feliciteert Justin van Groen met zijn overstap, wenst hem nog veel succes in de tweede seizoenshelft bij Sparta Nijkerk en ziet uit naar de toekomstige samenwerking.