• Eemdijk doet zichzelf tekort in Nieuwegein

  JSV - Eemdijk 1-1 (1-1)

  1. Patrick Heesakkers 1-0, 26. Ayhan Yelmer 1-1

  Scheidsrechter: Ruud Bossen

  Gele kaarten: Daan van der Valk, Rowan Mankers (JSV), Jan Pieter Hartog, Wouter Bout (Eemdijk)

  Opstelling JSV: 
  Pascal Florie; Rowan Mankers, Michiel van der Valk, Ralf Vorswijk (46. Wendel Sield), Nick van der Molen; Ricardo Bakker @, Jeroen Scholman (51. Soulaiman Akani), Bjorn van der Horst, Patrick Heesakkers, Barry Zwezerijnen, Daan van de Valk (84. Daniel Makkee)

  Opstelling Eemdijk: 
  Gerben Ruizendaal; Zeger Beukers, Wouter Bout, Jan Pieter Hartog @, Henri de Graaf; Rogier Gilkes, Ayhan Yelmer (70. Angelo Duijst), Rutger Huijgen; Marvin Snijders (70. Quincy Allee), Jan de Graaf (63. Mark Koelewijn), Jamal Lachkar (80. Roger Grootfaam)

  Afgelopen zaterdag heeft Eemdijk zich niet weten te belonen voor een goede wedstrijd. In Nieuwegein waren de Diekers het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg, kreeg men de grootste kansen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling.

  Voordat de wedstrijd begon moest trainer Ulrich Landvreugd noodgedwongen zijn basiself wijzigen. Jasper Bolland kon vanwege een liesblessure niet spelen, zijn plaats werd ingenomen door Ayhan Yelmer.

  Valse start
  Onder leiding van de voortreffelijk fluitende oud betaaldvoetbalscheidsrechter Ruud Bossen begon Eemdijk dramatisch aan de wedstrijd. Eemdijk probeerde direct druk te zetten, maar vanuit de omschakeling lag de bal binnen de minuut al achter Gerben Ruizendaal. Op het middenveld stuurde Bjorn van der Horst de sterke Patrick Heesakkers weg. Heesakkers kreeg ruimbaan richting het doel van Eemdijk en wist de bal eenvoudig langs Gerben Ruizendaal te schuiven, 1-0.

  Eemdijk leek aangeslagen door de vroege tegentreffer en het duurde wel een minuut of twintig voordat de ploeg zich wist te herstellen. Langzaam maar zeker kreeg Eemdijk meer grip op het spel en dat resulteerde in de 25e minuut in de eerste mogelijkheid. Een crosspass van Jamal Lachkar werd door Marvin Snijders ineens op de pantoffel genomen, de bal ging echter ruim voorlangs.

  Terug in de wedstrijd
  Een minuut na de mogelijkheid van Snijders was Eemdijk wel succesvol. Marvin Snijders speelde Jan de Graaf in, die de bal op zijn beurt door het midden meegaf aan Ayhan Yelmer. Yelmer kwam alleen voor keeper Pascal Florie en schoof de bal uiterst beheerst binnen, 1-1

  De laatste kans voor rust kwam ook op naam van Eemdijk. Met een bekeken passje zette Marvin Snijders Rutger Huijgen voor de keeper. Het schot van de blonde middenvelder werd door keeper Florie net voldoende aangeraakt om voorlangs te rollen.

  Op jacht 
  Na rust kwam Eemdijk scherp uit de kleedkamers. De ploeg was er alles aan gelegen om de volle winst uit Nieuwegein weg te halen.

  In de 48e minuut viel de eerste grote kans te noteren. Jamal Lachkar gaf de bal keurig mee in de loop van Rutger Huijgen. Huijgen stoomde het strafschopgebied van JSV binnen, maar zag zijn schot gekeerd door Pascal Florie.

  Tien minuten later stuurde aanvoerder Jan Pieter Hartog met een lange bal Jan de Graaf alleen richting het doel van de tegenstander. De Graaf ging voor eigen succes waar hij de bal beter breed had kunnen leggen op één van zijn medespelers. Ook deze kans ging verloren.

  De 66e minuut was het enige moment waarop JSV nog had kunnen scoren. Een vrije trap van een meter of 25 werd snoeihard op doel geschoten door Michiel van der Valk. Gerben Ruizendaal had de bal echter prima in het oog en verwerkte de inzet tot corner.

  Vervolgens was het wederom Eemdijk wat een grote kans liet liggen. Aan de rechterkant van het veld kon Marvin Snijders alleen door richting het doel. In het strafschopgebied liet de vleugelspits echter een slap rollertje los, waardoor keeper Florie niet in gevaar kwam.

  Droomkansen
  Naarmate de wedstrijd op zijn einde liep begon Eemdijk steeds meer te drukken om de winnende treffer te forceren. In de 86e minuut dacht alles met een Groen hart dat deze ook zou vallen. Aan de rechterkant van het veld ging Rutger Huijgen er vandoor. Huijgen hield uitstekend overzicht en gaf de bal op een presenteerblaadje voor invaller Roger Grootfaam. De linksbuiten uit Amsterdam had de bal voor het intikken, maar tot een ieders afgrijzen verdween het leer via de buitenkant van de paal naast.

  In de absolute slotfase was er nog een kopkans voor Quincy Allee, maar ook hij wist van dichtbij niet te scoren. Met een katachtige reflex tikte keeper Florie de bal nog over.

  Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bossen was iedereen het er over eens dat JSV een punt had gewonnen en Eemdijk er twee had verloren. Helaas schieten de Diekers daar helemaal niets mee op.

  Door het gelijke spel blijft Eemdijk op de 9e plaats in de competitie staan. Het verschil met koploper Zuidvogels is inmiddels opgelopen tot 7 punten. De komende drie competitiewedstrijden zullen cruciaal zijn voor het verloop van de tweede seizoenshelft. Als de Diekers het goede spel weten door te trekken en de kansen weten te verzilveren, bestaat er geen twijfel dat de ploeg zich in de bovenste regionen gaat melden.

  Volgende week treft Eemdijk op Sportpark De Vinken Roda'46 uit Leusden. De wedstrijd begin om het gebruikelijke tijdstip van 14.30 uur.

  tekst: Teo van de Mheen