• Jordy Hilterman kiest voor overstap naar Eemdijk

  18 mrt 2023 Redactie
 • Eemdijk is erin geslaagd Jordy Hilterman aan zich te binden. De aanvaller (26), momenteel uitkomend voor tweededivisionist Rijnsburgse Boys, tekent een contract voor één jaar op sportpark De Vinken. 

 • Jordy Hilterman (Haarlem, 9 juni 1996) begon met voetballen bij HFC EDO (Haarlemsche Footballclub Eendracht Doet Overwinnen) in zijn geboorteplaats Haarlem, waarna hij later werd opgepikt door het inmiddels ter ziele gegane HFC Haarlem. Op zijn veertiende maakt Hilterman de overstap naar de jeugdopleiding van FC Volendam, waar hij in 2016 aansloot in de A-selectie van de Wijdbroeken. Via Katwijk, Koninklijke HFC en zoals gezegd Rijnsburgse Boys is de centrumspits, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kan, komend seizoen speler van Eemdijk.

  Namens de technische commissie geeft Jan van Twillert uitleg over het proces van de totstandkoming van de samenwerking tussen Eemdijk en Hilterman. ,,Toen Jordy bij Rijnsburgse Boys aangaf na dit seizoen te vertrekken, hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en hem benaderd. En eigenlijk vanaf het eerste moment voelde dat goed. Jordy was op zoek naar een warme club, waar hij weer lekker kon gaan voetballen en wij waren op zoek naar een speler met ervaring op hoger divisie niveau”, begint Van Twillert, die aangeeft dat met het binnenhalen van de 1.95 meter lange Hilterman de selectie nagenoeg rond is.

 • Naast het aantrekken van Justin van Groen en Sven Deen en het verlengen van Yannick Bouw en Jesper van Dalen was er nog één plek voor een speler van buiten de dorpsgrenzen over in de selectie van hoofdtrainer Willem Romp. ,,Omdat Franslyn Nsingi bij ons steeds heeft aangegeven in deze fase zich nog niet te willen binden, zijn wij op zoek gegaan naar een speler die op zijn positie - en ook als ‘9’ - kan fungeren. Dat type hebben we met Jordy in huis gehaald. Hij speelde op ‘9’ in zijn periode bij FC Volendam, speelde in de rol naast de spits bij Katwijk en ook een periode bij HFC en hij bewijst nu bij Rijnsburgse Boys dat hij ook als 10 erg goed uit de voeten kan. Met zijn komst en de rest van de selectie in ogenschouw nemende hebben wij in elke linie (van keeper tot voorhoede) een selectie samengesteld met een gezonde mix en concurrentie.”

  Over de kwaliteiten van Jordy Hilterman is Van Twillert zeer te spreken. ,,Jordy is een type wat nog ontbrak in onze selectie. Hij is groot, erg balvast, een verbindingsspeler en iemand die met grote mate zijn goals meepikt. Hij is bijzonder ‘eager’ in de 16 en kan goed koppen. In de gesprekken met Jordy merkten wij dat de timing perfect was. Hij is tweede divisie-speler, maar de laatste periode toch vaak als twaalfde of dertiende man ingezet. Hij wil nu - op zijn leeftijd - vooral minuten maken en belangrijk zijn. Daarbij kunnen we elkaar versterken en zou Jordy via Eemdijk eventueel weer een stap kunnen maken. Wij hebben in het verleden immers vaker bewezen dat dit geen verkeerde route is. Wat ons betreft een prima motivatie om te 'shinen' bij Eemdijk! Naast dat Jordy een geweldige voetballer is, is hij ook nog een geweldig vriendelijke en sociale jongen. Als dat geen win-win is. Wij kijken onwijs uit naar de samenwerking”, aldus Van Twillert.

  Eemdijk feliciteert Jordy Hilterman met zijn overstap naar onze mooie club, wenst hem nog veel succes in het restant van dit seizoen met Rijnsburgse Boys en ziet hem graag op sportpark De Vinken verschijnen voor een geweldige samenwerking.