• Jordie Huijgen en Cem ter Burg verlengen contract op De Vinken met een jaar!

  20 dec 2019 Redactie
 • Jordie Huijgen en Cem ter Burg zijn ook volgend seizoen speler van Eemdijk. Het tweetal kwam met de technische commissie een contractverlenging overeen.

 • Manager technische zaken Jan van Twillert legt uit dat er door de technische commissie de afgelopen weken succesvolle gesprekken met het duo zijn gehouden. ,,We zijn erg blij dat we in dit stadium al overeenkomst hebben bereikt met Jordie. Hij heeft, na een aantal seizoenen met daarin veel blessureleed, eindelijk zijn belofte van topverdediger ingelost.” 

  Mede dankzij de inbreng van Huijgen heeft Eemdijk pas acht tegengoals hoeven te incasseren dit seizoen in de competitie. ,,Vanaf de voorbereiding is Jordie onomstreden. Hij heeft een geweldige voorbereiding gespeeld en de fase erna in de competitie was gewoon grandioos. Beresterk als verdediger, onverzettelijk en de juiste lef in balbezit. Een complete verdediger, die in de opbouw van groot belang is voor het voetbal van trainer Willem Romp. De positie van centrale verdediger past hem als een jas en daarom zijn we ook erg blij dat we nog minimaal één seizoen van Jordie mogen genieten”, gaat Van Twillert verder. 

  Huijgen gaf in de gesprekken aan met de nodige ambitie rond te lopen bij Eemdijk, maar daarnaast is de 24-jarige Spakenburger ook van mening nog niet uitgeleerd te zijn op De Vinken. ,,Jordie is al een aantal jaar een graag geziene speler bij Eemdijk, hij pakt steeds meer zijn verantwoording in de groep en is zodoende een echte Dieker geworden. De gesprekken tussen ons verliepen prettig en uiteindelijk ook vloeiend naar de gewenste uitkomst.”

 • Naast Huijgen is de technische commissie ook met Cem ter Burg tot overeenstemming gekomen. ,,Cem is misschien wel het best bewaarde geheim van Eemdijk”, grapt Van Twillert. ,,Tot op heden wordt Cem helaas door blessures geteisterd, maar zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Cem heeft in de voorbereiding al laten zien waartoe hij in staat is. Snel, doelgericht, sterk en voetballen op intuïtie zijn kenmerken die hem typeren.” 

  Inmiddels heeft de 19-jarige Ter Burg het blessurespook van zich afgeschud en is hij zoals het er nu naar uitziet na de winterstop volledig inzetbaar. ,,Een fitte Cem kan zo maar de verrassing van het 2e seizoenshelft worden. Ondanks dat wij hem nog niet echt hebben kunnen beoordelen was er geen enkele discussie binnen de technische commissie omtrent zijn verlenging. Hij is nog hartstikke jong, is erg betrokken bij de club en doet er alles aan om te slagen op dit niveau.”

  Van Twillert hoop dat tijdens het trainingskamp in Spanje een geweldige basis neergelegd wordt voor de tweede seizoenshelft. ,,Misschien dat zijn wil om te slagen hem wel een paar keer in de weg zat, waardoor hij een blessure opliep, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Cem van toegevoegde waarde is in de tweede seizoenshelft. Mogelijk moet hij nog even geduld hebben, maar hij is ook in staat de momenten te pakken die zich straks voor doen.”

 • Met de contractverlengingen van Jordie Huijgen en Cem ter Burg en het doorlopende contract van Jeffrey van den Dikkenberg staan we inmiddels op acht spelers die voor volgend seizoen zijn vastgelegd. Eerder gaven Freek van Belzen, Jesper van Dalen, Sjohn Gulik, Zeger Beukers en Jaap de Graaf al hun jawoord. 

  Eemdijk feliciteert Jordie en Cem met hun contractverlenging, wenst ze veel succes toe in de tweede seizoenshelft in de hoofdklasse B en hoopt op een succesvolle samenwerking in de toekomst!