• Na drie bekerwedstrijden achter de rug en een verassende eerste plaats mochten we vandaag beginnen aan de competitie.
    Uitkomend in een uitdagende 2e klasse trapte we af tegen VVZ’49 uit Soest.
    We begonnen scherp en goed georganiseerd aan de wedstrijd.
    Met goed combinatie spel drukte we de tegenstander naar achter.
    Na 3 minuten viel de verdiende 1-0 van de voet van Zein.

Na de 1-0 bleef het spelbeeld in grote lijnen het zelfde, Eemdijk op zoek naar de tweede goal en VVZ die goed anticipeerde op ons combinatie op het middenveld, waardoor VVZ er in de omschakeling een aantal keer gevaarlijk uit kwam.
    Met het nodige risico, gezien we hoog in de aanval willen spelen en achterin 1 op 1 verdedigen, moesten we in de laatste lijn een noodgreep uitvoeren waar Tobias de bal uitstekend blokte en helaas geblesseerd het veld moest verlaten.
    Luca nam zijn plaats centraal in de verdediging vakkundig over.

Na 20 min spelen kwam de 2-0 op het scorebord te staan door een doelpunt van Boaz.
    Nu kwamen de vuurvreters van Eemdijk met druk naar voren helemaal op stoom en wisten de bezoekers op eigen helft goed vast te zetten en dat resulteerde de 3-0 van Sem die op eigen inzet langs de flank de bal in de korte hoek schoot.
    Twee minuten later wist Zein de 4-0 binnen te schieten.
    Een minuut voor de rust zorgde Boaz, door zichzelf goed vrij te spelen voor de 5-0.
    Net voor het affluiten van de eerste helft door de prima leidende scheidsrechter wist VVZ te profiteren van onoplettendheid achterin en scoorde de 5-1

De 2e helft begonnen we met een aantal mutaties en dat zag je ook terug in ons spel.
    We controleerde het spel goed maar wisten minder het doel van de tegenstander te vinden.
    Na een fase van 20 min over en weer spel, zonder groot gevaar viel wel de 5-2 voor VVZ.
    Nu was het de taak aan ons om een 3e tegendoelpunt te voorkomen en natuurlijk graag zelf uitlopen naar een grotere overwinning.
    De kansjes kwamen, waar Salih met een goede actie zich zelf alleen voor de keeper zetten en helaas te laat zag dat Tobin op links volledig vrij stond.
    Even later viel de 6-2 alsnog na goed doorkomen van Sem en een krachtige afronding van Boaz.
    Kort voor tijd wist Tobin erg scherp te reageren op een terugkomende bal van de keeper en maakte zijn eerste officiële doelpunt voor de JO12.

Een wedstrijd waar ik als trainer met volle teugen van genoten heb..
    De wil en de drive om naar voren te spelen met goed positiespel en bij balverlies ook weer direct je verantwoording pakken om de tegenstoot te voorkomen.

Als er situaties in de wedstrijd(en) zijn waar het mis gaat dan is er geen negatieve klank te horen onderling en pakken we als een hecht team door!!

Leuk jongens, nu op naar volgende week waar we te gast zijn bij Altius in Hilversum, de club waar ik als speler en trainer een fijn verleden heb gekend en toch graag met 3 punten weer weg ga..
    Zoals het het clublied van Altius klinkt, vrienden laat ons juichen, maar nu alleen voor Eemdijk!!