• Jan van Diermen op huurbasis naar Eemdijk

2 jun 2020 Redactie
  • Eemdijk versterkt zich per direct met Jan van Diermen. De creatieve middenvelder (17) wordt voor één seizoen gehuurd van sv Spakenburg. Dinsdagavond 2 juni stond Van Diermen al voor het eerst op het trainingsveld van zijn nieuwe club.

• Technisch manager Jan van Twillert licht de huur van het talent uit de blauwe stal toe. ,,Jan is een creatieve speler. Hij heeft een verleden bij De Graafschap en zijn club Spakenburg gunt hem komend seizoen speeltijd in een eerste elftal. Daar hebben wij op ingespeeld.”

Spakenburg voegde Van Diermen aan het begin van het voorbije seizoen na een proefperiode samen met Hero van Lopik definitief toe aan de A-selectie. Op De Westmaat heeft de jongeling nog een contract tot de zomer van 2021. ,,Wij hadden mede door een aantal vertrekkende spelers nog behoefte aan een creatieve middenvelder. Met Jan hebben wij deze uit het eigen dorp gehaald. Hij heeft nog een aantal verbeterpunten, maar dat is ook logisch gezien zijn leeftijd. Wij hopen dat wij als Eemdijk zijnde kunnen helpen om het talent van Jan tot wasdom te laten komen.”

Eemdijk feliciteert Jan van Diermen met zijn overstap naar onze mooie club en wenst hem veel succes in het komende seizoen.