• Hoofdtrainer Willem Romp verlengt contract bij Eemdijk

31 okt 2020 Redactie
  • Eemdijk en Willem Romp hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van het contract van onze hoofdtrainer. De Utrechter (35) gaat zodoende zijn derde seizoen in op sportpark De Vinken.

• Romp kwam in 2018 over van eersteklasser Roda ’46 uit Leusden. In zijn eerste jaar bij onze club deed Eemdijk lang mee om de bovenste plaatsen in de hoofdklasse B. Na de 3-0 nederlaag bij Staphorst op 7 maart werd de competitie echter stilgelegd vanwege het coronavirus. In onderling overleg werd het contract van de hoofdtrainer verlengd.

In het huidige seizoen 2020/2021 – wederom stilgelegd vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus – startte Eemdijk onder leiding van trainer Romp voortvarend. Met één nederlaag in de eerste vijf wedstrijden had Eemdijk alle uitzicht op de bovenste plekken in de hoofdklasse B.

Unaniem

Manager technische zaken Jan van Twillert is content met het verlengen van het contract met de hoofdtrainer. ,,De intentie van beide kanten was om langer met elkaar door te gaan. Het bestuur, de technische commissie waren unaniem in het besluit om de samenwerking te verlengen.”

Als pluspunten van Romp somt Van Twillert op. ,,Willem past binnen de club als persoon, maar is vooral inhoudelijk een uitstekende trainer. Wij zien ontwikkeling in de groep en daarbij vind ik dat Willem niet weg mag zonder dat hij op de pont heeft gestaan.”

Voor hoofdtrainer Willem Romp was het verlengen van zijn contract direct zijn uitgangspunt. ,,Ik heb het naar mijn zin bij Eemdijk en ik vind het prettig werken met de groep en de mensen van de club.”

Kampioen

Ook is hij ervan overtuigd dat hij nog niet klaar is op sportpark De Vinken. ,,Bij iedere wedstrijdbespreking zie ik de kampioensfoto’s in het sponsorhome hangen. Daar wil ik ook bij komen te hangen. En daarbij komt dat ik in deze bijzondere tijd straks drie jaar bij Eemdijk zit en wellicht maar één jaar gewerkt. Ik was en ben nog niet klaar bij de club.”

Voorzitter Menno Veldhuizen is blij dat mede door de verlenging van hoofdtrainer Willem Romp rust in de club is. ,,Als club zijnde zijn wij blij dat wij in deze moeilijke tijd waar er best onzekerheid is over veel dingen dat wij op dit vlak rust hebben kunnen bewerkstelligen en de lange termijnvisie kunnen bewaken.”

Eemdijk is blij met de contractverlenging van hoofdtrainer Willem Romp en feliciteert de Utrechter met zijn langere verblijf op sportpark De Vinken.