• Geduldig zijn en in de wacht staan is voor volwassenen al een hele opgave, laat staan voor kinderen die zich zo verheugen op iets moois dat kan komen. Zo was het ook voor onze jongens, een zak met verrassingen die gebracht zou worden door sinterklaas, maar helaas sloeg hij ons huisje over en zeggende: tot volgend jaar.

Na een spetter van een resultaat geboekt te hebben op zaterdag 1 december tegen de, toen nog koploper SDO, zouden we het na een week trainen op 8 december zelf kunnen beslissen tegen SV Baarn. Helaas werd deze wedstrijd in de ochtend afgelast vanwege de conditie van veld 2. Helaas maar waar.

Nu was het afwachten wanneer de wedstrijd gespeeld zou worden. De KNVB plande de wedstrijd al snel in op 19 januari 2019. Dit was voor ons natuurlijk niet acceptabel en hebben meerdere voorstellen neer gelegd bij SV Baarn en kwamen we uiteindelijk tot overeenstemming om de wedstrijd te spelen op dinsdagavond 18 december.

Baarn bezet de 9e plaats in de stand en is een moeilijk te meten ploeg, wisselen hele goede resultaten af met slechtere resultaten. Gewaarschuwd dus voor deze tegenstander. Op ons hoofdveld begonnen we om 19.00 uur aan de wedstrijd. Al snel zochten we de aanval richting de goalie van Baarn. Baarn verweerde zich kranig en het was ook direct te merken dat Baarn er alles aan zou doen om een Dieks feestje te voorkomen, wat overigens te begrijpen is.

Na 7 minuten wist Boaz de 1-0 te maken door goed door te komen over de linker flank en de bal in de korte hoek af te ronden. Al snel, in de 11 de min gaf Baarn antwoord en scoorde de gelijkmaker. Na het doelpunt van Baarn hadden we het moeilijk, met name in de omschakelingsmomenten van Baarn hadden we geen grip op het middenveld, waar de zeer goede spits van Baarn zich liet terugzakken en vanuit die zone in stelling kwam. Baarn kwam in de 18 e min zelfs op een 1-2 voorsprong en dat was ook direct de noodklok, tot hier en niet verder!

Gesteund door de vele toeschouwers en een omzetting op het middenveld, kwamen we beter in de wedstrijd. In de 23 ste min kreeg Eemdijk een strafschop na een overtreding op Boaz en ging hij vervolgens ook zelf achter de bal staan en schoot overtuigend de 2-2 tegen de touwen. Eemdijk werd sterker en groeide steeds meer in de wedstrijd. Combinaties verliepen beter en de vrije man werd ook steeds meer gevonden.

Nu was het wachten op de 3-2 die even later ook viel door een prima afwerking van Musab. Kort voor de rust scoorde Boaz de 4-2 door de laatste verdediger te omzeilen en cool af te ronden.

Na rust drukte Eemdijk door met goed verzorgd voetbal en scoorde Musab de 5-2. Baarn wist aanvallend in momenten hun kwaliteiten te laten zien maar steeds waren onze verdedigers of keeper Milan messcherp om een tegendoelpunt te voorkomen. in de laatste 10 min scoorde Jan de 6-2 en bepaalde Musab het slotakkoord door de 7-2 te maken.

De wisselspelers stonden popelend langs de kant te wachten op het laatste fluitsignaal en ja de uitstekende scheidsrechter floot voor het einde. Feest!! Grote vreugde en heel trots op deze prestatie van de jongens. Vanavond was een herhaling van de teamspirit die er vanaf het begin iedere wedstrijd in zat.

Milan, die iedere week sterker werd en als een atletische kat dapper zijn doel verdedigde;
    Cain, die stoïcijns zijn tegenstander uitschakelde en geregeld een knal van afstand waagde met resultaat;
    Luca, die dit seizoen zijn eerste officiële wedstrijd speelde en nu niet meer weg te denken is in de verdediging of stiekem in de aanval;
    Tobias, als sterke verdediger en als verbindende teamfactor zo belangrijk is geweest;
    Sebastiaan, als controlerende middenvelder het spel waanzinnig inzag;
    Zein, was een onuitputtelijke wervelwind op het veld;
    Sem, een leergierige snelle flankspeler waar nog meer muziek in zit;
    Tobin, als echte team player die bescheiden geniet langs de kant en een vechter er binnen;
    Salih, zorgde voor verrassingen zowel aanvallend als verdedigend;
    Jan, als frivole balgoochelaar die gretig zijn doelpunten scoorde;
    Musab, heeft in vele wedstrijden op een sierlijke wijze de score doen oplopen;
    Boaz, die als een vliegende Hollander zijn acties langs de flank met succes maakte.

Dit collectief heeft het kampioenschap in de 2 e klasse gemaakt! De huldiging vond plaats in de warme kantine, waar de spelers de medailles uitgereikt kregen van onze jeugdvoorzitter Maurice van Surksum en vervolgens de schaal die ik als trainer mocht uitreiken aan onze aanvoerder Zein.

Het was nog lang gezellig in de kantine en we bedanken iedereen die in welke vorm dan ook gezorgd heeft voor een onvergetelijke avond.

Matthijs Spiering