• Eemdijk heeft de topper uit tegen DETO met 2-2 gelijkgespeeld. Al snel keek Eemdijk tegen een achterstand aan. Vlak na rust werd het zelfs 2-0 voor DETO,  maar Eemdijk rechtte de rug en kwam op gelijke hoogte. Het was het eerste gelijkspel voor Eemdijk in deze competitie.

Eemdijk ging slecht van start. Na drie minuten was het Bas Postma die met een kopbal scoorde (1-0). En DETO was in die eerste fase duidelijk de betere ploeg maar slaagde er niet in, ondanks een paar goede kansen, om nog een keer te scoren. Eemdijk kon daar niet veel tegenover zetten. Alleen Jeffrey van den Dikkenberg was dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald. Met 1-0 brak de rust aan en daar kon Eemdijk niet ontevreden over zijn.

In de rust wisselde Willem Romp Sjohn van Gulik voor Michel Goossensen. Maar ook nu was Eemdijk niet meteen bij de les. Dit resulteerde vanaf de aftrap in een 2-0 achterstand toen keeper Jauke Beekhuis even aarzelde om in te grijpen en Hoeseb Yakob in de kluwen spelers wel raad wist met de geboden kans (2-0). Maar Eemdijk herpakte zich razendsnel. Drie minuten na de 2-0 was het Jeffrey van den Dikkenberg die een voorzet van Argjend Selimi bij de tweede paal binnenkopte (2-1). En vanaf nu was Eemdijk duidelijk de betere. Maar, net als DETO voor de rust, mistte Eemdijk fraaie kansen op een tweede doelpunt. Maar de gelijkmaker viel alsnog. Na een handsbal ging de bal op de stip. Yannick Bouw stuurde keeper Stopel de verkeerde kant op en schoot de strafschop keurig binnen (2-2).

Zat er nog meer in voor Eemdijk? Daar leek het zeker op toen Tim Bongers van DETO de rode kaart kreeg na een tackle op Argjend Selimi. Maar helaas was Eemdijk niet bij machte om door te drukken. Sterker, de ploeg liep bijna nog tegen een nederlaag aan. Jauke Beekhuis verzuimde om een bal goed weg te werken waardoor de bal bij Karlo Borghuis belandde. Die probeerde het van afstand met een volley die tot opluchting van alles en iedereen bij Eemdijk op de lat belandde. Zo eindigde een mooie en intense wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Met de puntendeling blijft de voorsprong op DETO 10 punten. DHSC won met 3-0 van Olde Veste en is de naaste achtervolger van Eemdijk op 8 punten. Zaterdag is de eerste thuiswedstrijd in 2023. CSV Apeldoorn is te gast op Sportpark De Vinken.

Opstelling Eemdijk: Jauke Beekhuis, Zeger Beukers, Jan Pieter den Hartog, Jordie Huijgen, Dennis Hollart, Sjohn van Gulik (46. Michel Goossensen), Jesper van Dalen, Yannick Bouw, Argjend Selimi, Jeffrey van den Dikkenberg, Franslyn Nsingi

Scoreverloop:
    03. 1-0 Bas Postma
    46. 2-0 Hoeseb Yakob
    49. 2-1 Jeffrey van den Dikkenberg
    70. 2-2 Yannick Bouw (pen.)