• Eemdijk heeft volgend seizoen weer de beschikking over Fouad Belarbi. De 29-jarige buitenspeler, die in het seizoen 2016/17 ook onze clubkleuren droeg, maakt komende zomer de overstap van SteDoCo naar sportpark De Vinken.

Belarbi (Amsterdam, 17 januari 1995) heeft een behoorlijke staat van dienst opgebouwd in de voetbalwereld. De aanvaller, inmiddels woonachtig in Almere, verdedigde onder meer de clubkleuren van IJsselmeervogels, Hercules, AFC, OFC, Sportlust ’46 en momenteel SteDoCo uit Hoornaar.

Namens de technische commissie geeft Jan van Twillert tekst en uitleg bij de komst van Belarbi, die in 2019 met AFC onder onze oud-trainer Ulrich Landvreugd kampioen van Nederland werd. ,,Wij zochten naast Jordy Hilterman nog een speler die voorin meer vastheid brengt. Dat is aan Fouad wel toevertrouwd, die zijn meest succesvolle periode in Amsterdam kende. Daar voelde hij zich als een vis in het water tussen de sterren, waar hij altijd aanspeelbaar, vast aan de bal was en vooral in de rol van aangever kroop.”

De afgelopen jaren hebben Eemdijk en Belarbi altijd contact gehouden om een terugkeer te bespreken. Dit jaar bleek het juiste moment voor beide partijen. ,,Er zijn wat jaren en behoorlijk wat appjes overheen gegaan om Fouad terug op De Vinken te krijgen, maar nu het daadwerkelijk zo ver is zijn wij daar erg blij mee. Fouad is volwassen geworden, maar daarnaast nog steeds de sociale, bescheiden jongen zoals hij was toen hij vertrok. Een erg prettige jongen om binnen de groep en de club te hebben.”

• Bij Eemdijk heeft Fouad Belarbi, die met SteDoCo in de race is voor het kampioenschap in de derde divisie B, een contract voor één jaar getekend. ,,Na een aantal leuke gesprekken waren wij er snel uit. Wij zijn blij dat Fouad weer terugkeert op De Vinken en volgend seizoen het groene shirt weer om zijn schouders draagt.”

Eemdijk feliciteert Fouad Belarbi met zijn terugkeer, wenst hem nog veel succes in het restant van het seizoen in Hoornaar en ziet uit naar de hernieuwde samenwerking.