• Eemdijk gaf niet thuis op sportpark Panhuis. De eerste helft was dramatisch en DOVO kon doen en laten wat het wilde en leidde bij de rust al met 4-0. In de 2e helft kwam Eemdijk wat beter voor de dag, kwam terug tot 4-2, maar verloor uiteindelijk met 5-2

Vanaf het begin werd Eemdijk door DOVO onder druk gezet. De ploeg had niets in te brengen en moest zich beperken tot verdedigen. In de 27e minuut viel de meer dan verdiende treffer voor de thuisclub. Guido van Dijk werd vrijgespeeld in de 16 en op zijn strakke schuiver in de hoek had keeper Jouke Beekhuis geen antwoord. In de zes minuten daarna zakte Eemdijk ver door de ondergrens. Twee fouten in de opbouw werden door DOVO met doelpunten afgestraft en uit een omschakel moment, de hele linkerkant bij Eemdijk lag open, werd het zelfs 4-0. Daar bleef het gelukkig bij tot de rust. Eemdijk was zelf vlak voor rust een keer gevaarlijk door Jesper van Dalen die zijn vrije bal via de vingers van de DOVO keeper op de lat zag belandden.

Licht herstel in de 2e helft.

Met Argend Selimi en Zeger Beukers waren er verse krachten in de ploeg gekomen. DOVO liet na de rust de teugels wat vieren waardoor Eemdijk wat meer aan voetballen toekwam. Na balverlies in de DOVO opbouw schoot Jesper van Dalen Eemdijk op het scorebord (4-1). Vrij snel daarna een goede aanval van Eemdijk waarbij Argend Selimi vanaf de linkerkant de bal voor het doel kon brengen. Jeffrey van den Dikkenberg zette zijn voet tegen de bal en bracht de stand op 4-2. Zou er dan toch nog wat mogelijk zijn? DOVO had zich na de rust niet meer echt laten zien in de aanval. Omdat Eemdijk steeds meer op de aanval ging spelen kreeg DOVO wel meer ruimte en dat leverde een corner op. De cornerbal werd door Guido van Rijn in één keer uit de lucht genomen en de bal verdween fraai in het doel. Hiermee was de wedstrijd nu definitief beslist. In het restant verzuimde DOVO om enkele kansrijke situaties met overtal goed uit te spelen.

Eemdijk leed zo een pittige nederlaag en blijft op de 10e plek staan. Onderin was er winst voor DVS’33 op DEM en ook VVSB wist te winnen. Staphorst, staande op de p/d plaats, wist thuis niet te winnen van Kampong. Het met 1-1 behaalde punt brengt Staphorst op 37 punten en zodoende houdt Eemdijk een marge van 5 punten. Boven Staphorst staat DEM met 40 punten. DEM komt volgende week op bezoek bij Eemdijk en dat wordt een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen.

Opstelling Eemdijk:
    Jauke Beekhuis, Rick Blokhuis, Jordie Huijgen (46. Zeger Beukers), Jasper Beekhuis (80. Maurice van de Wilt), Dennis Hollart, Sjohn van Gulik (69. Michel Goossensen), Justin van Groen (46. Argjend Selimi), Jesper van Dalen, Jeffrey van den Dikkenberg, Sven Deen, Jordy Hilterman.

Scoreverloop:
    1-0 Guido van Dijk (27')
    2-0 Chris Verheul (30')
    3-0 Nick Hak (31')
    4-0 Mohamed el Kharbachi (33')
    4-1 Jesper van Dalen (58')
    4-2 Jeffrey van den Dikkenberg (63')
    5-2 Guido van Dijk (78')