• Na zeven wedstrijden zonder zege mocht Eemdijk tegen Urk eindelijk weer eens het zoet van een overwinning proeven. Op een regenachtig Sportpark De Vormt won Eemdijk, na een 1-0 achterstand bij rust, met 1-3 van Urk.

  De eerste helft was duidelijk voor Urk. De thuisclub speelde goed voetbal en Eemdijk kwam er niet echt aan te pas. Jauke Beukers moest een paar keer redding brengen en ook werd er door Urk uit een rebound op de paal geschoten. Uiteindelijk werd zwak verdedigen van Eemdijk afgestraft. Waar Eemdijk dacht dat de bal over de achterlijn zou gaan werd door goed doorzetten van Urk de bal binnengehouden. De daaropvolgende voorzet kon door Klaas Romkes simpel in het doel geschoten worden (1-0). Van Eemdijk was er de hele 1e helft niets te zien. De 1-0 ruststand voor Urk was dik verdiend en Eemdijk mocht niet mopperen dat het bij deze kleine achterstand gebleven was.

  Aan het begin van de 2e helft bracht Willem Romp met Jesper van Dalen en Jasper Beekhuis nieuw elan in de ploeg. Eemdijk ging ook wat hoger spelen en dat het direct resultaat. Een aanval over rechts kwam uit bij Jeffrey van den Dikkenberg. Zijn pass of schot belandde via een Urk verdediger bij Sven Deen. Het schot van Sven werd gekeerd door keeper Richard Strijker maar uit de rebound kon Yannick Bouw alsnog de bal in het doel werken (1-1). Dit doelpunt gaf Eemdijk vertrouwen en zat daardoor veel beter in de wedstrijd. Achterin bleef het wel opletten maar Urk kon er nu niet meer zomaar doorheen voetballen als voor de rust. Halverwege de 2e helft kwam Eemdijk zelfs op voorsprong. Justin van Groen nam een verre ingooi en de bal kwam weer terug bij Justin. Die legde daarop de bal met veel gevoel in de voeten van de vogelvrij staande Sven Deen. De vlag bleef omlaag, Sven bleef kalm en schoot de bal in de hoek (1-2).

  Grote vraag was nu natuurlijk of het Eemdijk nu wel zou lukken om een voorsprong vast te houden. Urk ging steeds meer naar voren voetballen maar de verdediging van Eemdijk gaf geen krimp. Voorin kreeg Eemdijk steeds meer ruimte en dat werd goed uitgespeeld. Jesper van Dalen had, na een combinatie met Sven Deen, een ragfijne voorzet in huis. Bij de tweede paal hoefde Yannick Bouw alleen nog maar zijn hoofd tegen de bal te zetten (1-3). Met nog tien minuten op de klok mocht dit niet meer mis gaan. Toch was Urk nog één keer gevaarlijk na een schot dat half werd gekraakt en daardoor op de lat boven Jauke Beekhuis belandde. In de laatste minuten waren er nog grote kansen voor Yannick Bouw en Michel Goossensen om de score nog uit te breiden maar keeper Richard Strijker voorkwam dat met een paar goede reddingen. Na het laatste fluitsignaal was er blijdschap en opluchting bij iedereen van Eemdijk omdat er eindelijk weer eens gewonnen was. Net als in voorgaande seizoenen was Urk Eemdijk weer goedgezind.

  Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis, Zeger Beukers (46. Jasper Beekhuis), Rick Blokhuis, Peter van de Groep, Freek van Belzen, Sjohn van Gulik (46. Jesper van Dalen), Jeffrey van den Dikkenberg (62.Michel Goossensen), Justin van Groen, Jordy Hilterman, Yannick Bouw, Sven Deen (88. Dennis Hollart)

  Scoreverloop:
  26. 1-0 Klaas Romkes
  49. 1-1 Yannick Bouw
  64. 1-2 Sven Deen
  80. 1-3 Yannick Bouw