• Effectief Eemdijk boekt overwinning op DEM

  3 dec 2023 PeterPieuw
 • Eemdijk heeft de lastige uitwedstrijd tegen DEM met 1-3 gewonnen. De Diekers waren bijzonder effectief op de momenten dat de ploeg voorin te vinden was. Yannick Bouw, Justin van Groen en Sven Deen waren de doelpuntenmakers.

  Nadat vorige week Jauke Beukers geblesseerd was geraakt aan zijn knie had Eemdijk een acuut keepersprobleem. De Technische Commissie moest aan de slag en vond Bodhi Prinssen bereid om tot de winterstop Eemdijk uit de brand te helpen. Bodhi stond tegen DEM onder de lat en hij keepte een puike wedstrijd. Eemdijk moest het ook stellen zonder de geblesseerden Jordy Hilterman, Argjend Selimi, Jasper Beekhuis en Willem Bout.

  In de beginfase was DEM de wat sterkere ploeg zonder echt gevaar te stichten. Nadat Jesper van Dalen op het middenveld een duel won, en scheidsrechter ter Brake daar geen overtreding inzag, was Eemdijk in overtal op weg richting het doel van DEM. Jesper hield het overzicht, speelde Yannick Bouw aan en die zorgde voor de voorsprong (0-1). Het vervolg ging gelijk op tot de laatste minuten voor de rust. Een doelpunt van DEM werd afgekeurd wegens buitenspel. Keeper Bodhi Prinssen moest knap redding brengen op een gevaarlijk schot en zag even later van dichtbij een bal op de paal belanden. Het rustsignaal kwam als geroepen.

  Na de thee ging DEM verder waar het gebleven was. Eemdijk kwam onder druk te staan en kwam niet meer zelf aan voetballen toe. Halverwege de 2e helft viel de verdiende gelijkmaker. Rick Blokhuis liet zich te gemakkelijk wegzetten waarna de voorzet door Raymond de Waard simpel in het doel geschoten werd (1-1). Met wissels wist Willem Romp Eemdijk weer van nieuwe energie te voorzien. Michel Goossensen verving Zeger Beukers en Cem ter Burg kwam erin voor Jeffrey van den Dikkenberg. Dat had tot gevolg dat Eemdijk zich weer wat vaker voor het doel van DEM meldde.

  Een vrije bal werd door Justin van Groen in het doel gekopt maar helaas ging de vlag omhoog. Even later sloeg de vlam in de pan. Een overtreding op Jesper van Dalen werd weggewuifd door de scheidsrechter waarna Sjohn van Gulik met een pittige overtreding de counter van DEM eruit haalde. Een opstootje was het gevolg. Met geel voor Sjohn en geel voor een DEM-speler werd het spel weer hervat. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen maar plots was daar weer Justin van Groen. Na een corner kreeg hij de bal rond de zestien meter in zijn bezit. Met een bekeken schot in de hoek liet hij keeper Swen Verswijveren kansloos (1-2). De trainer van DEM bracht daarna direct een extra spits in het veld. Willem Romp reageerde en Jordie Huijgen kwam in de ploeg. Voor Jordie was dit zijn terugkeer in Eemdijk 1 na lang blessureleed. In de blessuretijd bracht Sven Deen de stand nog op 1-3 met een leep balletje dat langzaam in de hoek verdween. De laatste minuten werd het niet meer spannend.

  Zo toonde Eemdijk zich in Beverwijk erg effectief voor het doel en boekte het zijn zesde overwinning. Met 23 punten staat de ploeg keurig in de middenmoot. Voor de winterstop speelt Eemdijk nog twee wedstrijden. Zaterdag komt ODIN’59 op bezoek en de eerste competitiehelft wordt afgesloten met de regio derby bij Sparta Nijkerk.

  Opstelling Eemdijk:
  Bodhi Prinssen, Zeger Beukers (68. Michel Goossensen), Rick Blokhuis, Peter van de Groep, Freek van Belzen, Sjohn van Gulik (89. Jordie Huijgen), Justin van Groen, Jeffrey van den Dikkenberg (75. Cem ter Burg), Jesper van Dalen, Yannick Bouw, Sven Deen.

  Scoreverloop:
  15. 0-1 Yannick Bouw
  64. 1-1 Raymond de Waard
  86. 1-2 Justin van Groen
  93. 1-3 Sven Deen