• Eerste (oefen)derbywinst van dit seizoen een feit

  23 aug 2023
 • Voetbalwedstrijden op een zwoele zomeravond, aanschouwend door de ondergaande zon. Zo willen we ze elke week wel zien. Groen tegen blauw was het speelstuk in een schitterend decor waar Eemdijk uiteindelijk als winnaar van het veld stapte. Voor het oog van minimaal 800 man publiek begon de ploeg van Romp flitsend!

  Eemdijk tegen Spakenburg, een wedstrijd voor de niet gekozen ’11’ om beide trainers te doen overtuigen dat ze een verkeerde keuze hebben gemaakt afgelopen zaterdag. Tegenstander Spakenburg won zijn eerste competitiewedstrijd met 1-2 van Scheveningen. Eemdijk won ook, thuis op De Vinken met 2-1 van Staphorst.

  Willem Romp liet vijf basisspelers van afgelopen zaterdag staan en gaf speeltijd aan Jauke Beekhuis, Zeger Beukers, Dennis Hollart, Michel Goossensen, Jeffrey van den Dikkenberg en Cem ter Burg.

  Zoals benoemd begon Eemdijk flitsend. Na 1 minuut en 19 seconden lag de bal al achter doelman Menno Heus. Een voorzet van rechtsback Zeger Beukers werd kiezelhard door Jeffrey van den Dikkenberg achter de blauwe doelman gekopt. De aftrap na de 1-0 was het eerste balcontact van de tweededivisionist.

  Een Catalaanse tikkie-takka aanval over negen schijven luidde de 2-0 in. Linksbuiten Cem ter Burg kon de bal op de rand van het 16 metergebied geplaatst achter Heus deponeren. 3 minuten en 36 seconden en de 2-0 lag er al in. Wedstrijden van Eemdijk zijn nooit saai. Zorg dat je op tijd bent.

  10! 10! 10! 10! waren de klanken die te horen waren op De Vinken. De aanschouwende ondergaande zon glimlachte even en zag dat het goed was.

  Groen liet blauw zien wat het in huis heeft. Daarna was het de beurt aan de ploeg van Chris de Graaf en dat lieten ze zich geen twee keer vertellen. Schoten van Koen Wesdorp en bekerheld Floris van der Linden werden vakkundig gepareerd door keeper Jauke Beekhuis.

  Tot aan de rust was het Spakenburg dat overheerste, maar niet door de defensie van Eemdijk wist te breken. Elke aanval liet spaak tot aan het zestienmetergebied, waardoor Eemdijk nauwelijks in de problemen kwam.

  Rick Blokhuis, Sjohn van Gulik, Jordy Hilterman en Willem Bout mochten het veld na de rust betreden voor Peter van de Groep, Justin van Groen, Sven Deen en Yannick Bouw.

 • Na rust en de vier wissels bij Eemdijk was het Spakenburg in de persoon van Maurice de Ruiter die ‘snel’ wist te scoren. De Ruiter kon de bal simpel binnentikken na een lage voorzet van Nico Kroonenberg.

  Wat daarop volgde, was een spel met hoog tempo wat zich vooral afspeelde op het middenveld. Eemdijk liet zien totaal niks onder te doen voor de ‘B’-garnituur van Spakenburg.

  Pas toen Maurice de Ruiter zijn tweede goal van de avond mocht maken, werd het weer spannend. Beide ploegen wilden winnen. Romp had inmiddels Jesper van Dalen in het veld laten komen voor Michel Goossensen en ging direct na de gelijkmaker opzoek naar de voorsprong.

  Die hernieuwde voorspong kwam net als de eerste twee doelpunten snel! Nog geen minuut na de de 2-2 lag de bal op de ‘stip’. Cem ter Burg mocht zijn actie, die onderbroken werd door een verdwaald been van een Spakenburg-speler, afmaken vanaf de penaltystip. Menno Heus in de verkeerde hoek en de voorsprong was daar. 3-2

  Maarten de Graaf, spelend in het tweede elftal van Eemdijk, mocht Dennis Hollart op de linksbackpositie aflossen en voegde zich gemakkelijk toe aan de viermans defensie van Eemdijk.

  10 minuten voor tijd hadden Jordy Hilterman, Sjohn van Gulik, Maurice de Ruiter en Koen Wesdorp de kans om de voorsprong uit te breiden of weer gelijk te trekken. In minuut 90 raakte Ferebory Kourouma via Jauke Beekhuis de paal. De daaropvolgende corner kon door Hero van Lopik ingetikt worden: 3-3

  De aanval daarna was een kopie van na de vorige gelijkmaker. Wederom een penalty voor Eemdijk. Jesper van Dalen koos dezelfde hoek als Cem ter Burg en Menno Heus mocht de bal wederom uit het net vissen.

  Zo eindigde dit enerverende zomeravondduel in een 4-3 overwinning voor de Diekers. De eerste derbywinst van dit seizoen is een feit.

  Zaterdag 26 augustus speelt Eemdijk tegen VVSB in Noordwijkerhout zijn tweede competitieduel in de Derde Divisie A. De wedstrijd zal om 15:30 uur worden afgetrapt.

  Tot dan!

 • Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis(K), Zeger Beukers, Peter van de Groep(46. Rick Blokhuis), Dennis Hollart(74. Maarten de Graaf), Freek van Belzen, Justin van Groen(46. Sjohn van Gulik), Michel Goossensen(62. Jesper van Dalen), Jeffrey van den Dikkenberg, Sven Deen(46. Jordy Hilterman), Yannick Bouw(46. Willem Bout), Cem ter Burg.

  Opstelling Spakenburg:
  Heus, Van Lopik, Ruizendaal, Kleijweg, Beekhuis, De Ruiter, Veenhoven, Wesdorp, Kourouma, vd Linden, Kroonenberg,