• Een waar spektakel stuk in Bussum tussen SDO JO12-1 en VV Eemdijk JO12-1

3 dec 2018 Matthijs Spiering
  • Een ware kraker stond vandaag op het programma tussen lijstaanvoerder SDO en nummer twee Eemdijk. Met nog twee wedstrijden te gaan was het vandaag toch een beetje alles of bijna alles, want niets is te negatief. Bij een overwinning van SDO was het kampioenschap van de Bussummers een feit.

De spanning voor de wedstrijd was bij beide teams merkbaar en als trainer voel je de gezonde spanning ook oplopen. Tijdens de warming up zag je de teams ook al beoordelend naar elkaar kijken. Alles stond in het teken van deze wedstrijd, de “grote finale”.
    Om 14.00 uur was daar dan het startsignaal, waar Eemdijk er direct scherp op zat. Eemdijk voetbalde met veel overtuiging de bal rond en zat verdedigend ook zeer schep in de duels. Op het middenveld, (wat ook de opdracht was), werden de aanvallen al snel onschadelijk gemaakt. Geregeld kwamen we er gevaarlijk uit en wisten tot kort voor het doel de bal te brengen maar tot heel groot gevaar kwam het nog niet.

Na 12 min was daar de terechte goal voor Eemdijk via de borst van Boaz net voor de doellijn. Bij het vieren en het teruglopen van de spelers naar eigen helft keurde de scheidsrechter het doelpunt af. Een bijzonder moment, aangezien er helaas geen VAR aanwezig was maar wel een aantal fanatieke SDO-supporters achter het doel die, aangaven dat het met de hand was. Ach, snel vergeten en door gaan waren mijn woorden naar de jongens.

Het eerste coachmoment was daar na 15 min. We spraken onze grote trots uit naar de jongens en gaven aan om op dezelfde manier door te gaan. Dat bleek ook gelukkig zo te zijn en na 24 min was het Zein die de 0-1 scoorde en dit was verdiend. Tot de rust wisten we de wedstrijd te controleren en waren de verdedigers messcherp bij de aanvallen van SDO.

Na rust werd SDO wat dominanter in het spel en gaven wij iets meer ruimte vrij voor het goed combinerend middenveld van SDO. Het was nu te zien dat er met krachten was gesmeten waardoor het constant kort op de tegenstander zitten moeilijker ging. In de 35ste minuut was het SDO die de gelijkmaker er in schoot vanuit de 2e lijn die moeilijk te beoordelen was voor Milan, omdat het schot tussen meerdere spelers door ging. Sem verving op de linkerflank onze balgoochelaar Musab om meer loopvermogen te creëren.
    Het laatste kwartier was aangebroken. Al snel gingen we achterin met een verdediger minder spelen. Onze prima spelende rechter verdediger Cain verliet het veld voor Jan die in de punt van de aanval ging spelen.

Nu kon de wedstrijd alle kanten op, met heel veel passie van beide ploegen. Een heerlijk voetbalgevecht, in de positieve zin. In de 50 ste minuut kreeg Eemdijk een vrij trap vanaf een meter of 20 van het doel. Even overleg tussen de spelers, wie gaat hem nemen? Met overtuiging ging Sebastiaan achter de bal staan en met een technische prachtige trap vloog de bal met een strakke streep al dalend over de keeper.. Grote vreugde was daar en de wisselspelers gingen juichend het veld al in.. Even tot bedaren brengen met nog ruim 10 min te gaan..

De laatste 10 min kwam de druk van SDO en dan kunnen 10 min erg lang duren. Sebastiaan viel uit met een blessure die zeer goed ingevuld werd door zijn vervanger Salih. In de eindfase nam Musab de plek over van de leeggespeelde Zein, die toch evengoed verbaast was dat hij er af moest, mooi om te zien! SDO zetten vol druk, maar wankelen deed Eemdijk niet! Even was het nog zeer spannend, toen Salih een goede tackel uitvoerde op de bal en de speler mee nam in zijn actie. Heel SDO schreeuwde uiteraard om een strafschop, maar de scheidsrechter liet zich hier niet in meeslepen. De ontlading was heel groot toen de scheidsrechter voor het einde floot.

Wat een waanzinnige team prestatie!!! Hierbij een aantal wisselspelers mee genomen die vandaag minder speeltijd hadden gekregen, maar de wedstrijd beleefde als 1 team. We hebben normaal gesproken geen man of the match maar de jongens benoemde zelf Tobin tot man van de wedstrijd. De hele week ziek geweest en vandaag met een aantal paracetamol,s in het lichaam toch in wedstrijd tenue als wisselspeler. Geen speelminuten gekregen maar toch enorm enthousiast vanaf het begin tot het eind. Dit tekent het collectief!

Complimenten ook naar SDO die door hun goede spel er aan mee hebben gedragen dat het een prachtige wedstrijd werd.

Zaterdag spelen we om 10.00 uur thuis tegen het lastige Baarn voor het kampioenschap. Eerder in de beker hadden we de grootste moeite om van Baarn te winnen. We gaan er alles aan doen om het goud te pakken!