• Een stroef begin voor de JO12 op het spiegelgladde kunstgras van ASC Nieuwland

  19 nov 2018 Matthijs Spiering
 • Op het ijzige kunstgrasveld begonnen we in de vroege morgen tegen ASC Nieuwland. Bij iedere bal die ingespeeld werd was het erg lastig anticiperen omdat de bal erg veel snelheid kreeg. Nieuwland wist beter met deze omstandigheden om te gaan dan Eemdijk en kwam ook na 9 min spelen op een terechte 1-0 voorsprong.

  Na 15 min het eerste coach moment, waar de jongens zelf al goed aan wisten te geven wat er wel en niet niet goed ging. Na 3 wijzigingen door gevoerd te hebben, begonnen we aan het tweede kwartier. Al snel kwamen we tot kansen en na 3 min mocht Zein de gelijkmaker binnen tikken.

  Met een klein speloverwicht van Eemdijk wisten we de aanvallen op te zetten, maar niet overtuigend genoeg om de tegenstander het erg moeilijk te maken. Een aantal uitvallen van Nieuwland werden goed verdedigd of prima gekeerd door onze goed keepende Milan. In de 29 min wist Musab de 1-2 tegen de touwen te jagen en floot de scheidsrechter kort daarna voor de rust.

  Na rust kwam er meer overtuiging in ons spel en wisten we de tegenstander eerder vast te zetten en dat werd beloond door de 1-3 van Boaz. Drie minuten later wist Musab de 1-4 te maken, wat mij wel een bevrijdend gevoel gaf omdat het vandaag voetballend niet hoogstaand was.

  Na de 1-4 werden we gretiger en speelde we met veel meer overtuiging richting het doel van de tegenstander, waar Boaz de 1-5 scoorde. Even later was het wederom Boaz die de 1-6 binnen schoot.

  Twee minuten voor tijd schakelde Nieuwland goed om en liet Milan kansloos bij het scoren van de 2-6. Het toetje was vandaag voor Tobin die scherp was voor het doel en tussen de verdedigers door de 2-7 wist te maken. De goed leidende scheidsrechter floot voor het einde en de blijdschap was groot omdat er nu nog maar 3 “finales” te gaan zijn voor het eind van de competitie.

  Volgende week om 10.00 uur thuis tegen NVC Naarden, 1 dec de kraker tegen de concurrent SDO om 14.00 uur in Bussum en de afsluitende wedstrijd 8 dec thuis tegen Baarn om 10.00 uur Als deze drie gewonnen worden dan is het kampioenschap sowieso een feit..
  Eerst maar genieten van het gene wat nu al is bereikt door onze jongens!