• De opening van de voorjaarscompetitie was Hoogland onze eerste tegenstander. De wedstrijd stond in eerste instantie geplant op zaterdag 26 januari, maar in verband met opendagen van het voortgezet onderwijs (vele afwezigen bij Hoogland) hadden we de wedstrijd op 19 januari gezet.

  Bij het betreden van onze club in de vroege ochtend, zag het er nog erg verlaten uit. Witte velden en de twee trouwe veldkeurmeesters die achter mij aan het hek binnen gingen. Het hoofdveld werd met enige twijfel gelukkig goedgekeurd en dat betekende spelen vandaag.

  Het begin van de wedstrijd was voor beide ploegen even aftasten hoe om te gaan met de gladde speelmat en daarbij de hoge balsnelheid. Na 4 min spelen kwam Hoogland uit het niets op voorsprong. Oké, kan gebeuren, herpakken en terug komen in de wedstrijd. Eemdijk viel voorzichtig opbouwend aan maar wisten in de laatste fase van de aanval geen gevaar te stichten. In de 9de min verloren we de bal op het middenveld en wist Hoogland de volledig vrijstaande spits te vinden die op een prachtige wijze de bal in de bovenhoek wist te jagen.

  Dit was een tikje die we niet zagen aankomen, maar helaas wel de werkelijkheid. Even later in de 13de min kwam Hoogland zelfs op 0-3 door een soloactie dwars door het centrum waar drie verdedigers niet krachtig genoeg verdedigde en het bos werden ingestuurd.

  De scheidsrechter floot na 15 min voor het eerste (nodige) coach moment. Opdracht was om veel meer diepgang te zoeken om terug te komen in de wedstrijd en verdedigend scherper en feller te duelleren. Het was duidelijk merkbaar dat Eemdijk er alles aan wilde doen om deze opdracht te vervullen. Aanvallen werden beter opgezet maar het bleef voor ons een probleem om snel de vrije speler te vinden voor de goal van Hoogland. Wanneer dit lukte, hadden we niet het geluk of de scherpte om dit om te zetten in doelpunten. Na 24 min kwam Hoogland op 0-4. Twee minuten later wist Zein voor de 1-4 wat ook zeer verdiend was. Nu de hoop om voor rust nog een doelpunt te maken, maar dat bleef helaas uit.

  Na rust een sterker Eemdijk die ten aanval ging en in momenten ook ons herkenbaar attractieve combinatiespel lieten zien. Voor Eemdijk was de scherp keepende hooglandse goalie en verdediging een sta in de weg waardoor Eemdijks tweede doelpunt uitbleef.

  Het laatste kwartier gingen we alles uit de kast halen om toch terug te komen. Dit zat er ook in qua spelbeeld alleen de final completion ontbrak vandaag. En zoals vaker, als je zelf het score na laat doet de tegenstander dit maar al te graag: 1-5. Met nog 8 min spelen was het Boaz die 2-5 scoorde. Hierna kregen we zeker kansen op meer maar vandaag leek het niet te mogen. De uitstekende leidsman floot voor het einde!

  Het was vandaag een ware les om mee te maken. Hoogland die heel solide en effectief en niet onbelangrijk, zeer sportief de wedstrijd speelt.

  Eemdijk te makkelijk doelpunten tegen kreeg en veel meer rendement moest halen uit het aanvalsspel. Er werd wel tot het laatste moment geknokt om een beter resultaat te halen, complimenten!
  Kop op en op naar de volgende wedstrijd!