• Eemdijk wint topper van Genemuiden, Pontje kan bijna geboekt worden!

  18 mrt 2023 PeterPieuw
 • In een heerlijke wedstrijd, die alle kanten opging, heeft Eemdijk een hele grote stap gedaan naar het kampioenschap door met 3-4 - na een 1-2 ruststand - te winnen bij nummer 2 SC Genemuiden.

 • Genemuiden ging onstuimig van start en na de eerste aanval belandde de bal al in het zijnet. Na een kleine tien minuten meldde Eemdijk zich ook voorin en eindigde de inzet van Yannick Bouw op de lat. Een corner van Argjend Selimi werd door Genemuiden weggewerkt waarna de bal bij Sjohn van Gulik terechtkwam. Die speelde de bal in een keer door naar Argjend die nog aan de linkerkant stond. Argjend versnelde, kwam naar binnen en vanaf 16 meter krulde hij de bal heerlijk in de hoek (0-1). Daarna vergat Eemdijk om te blijven voetballen. Genemuiden werd sterker en kwam door een lage schuiver in de verre hoek van Osama Ben Kaddour verdiend op 1-1. Even later had Noureddine Boutzamar pech dat zijn schot op de onderkant van de lat belandde en weer het veld in kwam. Vlak voor rust onderschepte Jeffrey van den Dikkenberg een bal op het middenveld. Met een knappe versnelling passeerde hij drie verdedigers van Genemuiden en had vrij baan richting het doel. Jeffrey legde de bal breed op de meegelopen Franslyn Nsingi die simpel de bal in het lege doel kon schuiven (1-2).

 • Ook in de 2e helft drong Genemuiden direct weer aan. Maar ook nu viel het doelpunt aan de andere kant. Eemdijk bouwde de aanval op via Dennis Hollart over de linkerkant. Met enige moeite bleef Dennis in balbezit en kon hij Argjend aanspelen. Ook nu snelde Argjend langs zijn directe tegenstander, liep naar binnen en krulde de bal weergaloos, via de onderkant van de lat, in het doel: 1-3. Maar binnen een paar minuten was de spanning weer terug. In zijn ijver om verdedigend te helpen raakte Franslyn de bal maar half waardoor de bal bij Martijn Eenkhoorn belandde. Die liet met een strak schot keeper Jauke Beekhuis kansloos (2-3).

  Met nog steeds een voorsprong voor Eemdijk besloot de trainer van Genemuiden aanvallend te wisselen. De druk op het doel van Eemdijk nam daardoor toe en bij een aantal gevaarlijke corners van Genemuiden was het soms alle hens aan dek voor Eemdijk. Eenmaal redde Jauke Beekhuis knap op een hard schot van dichtbij. Zelf kreeg Eemdijk veel ruimte om te counteren, maar dat werd een paar keer slecht uitgespeeld. Maar in de 84e minuut was daar dan toch het bevrijdende doelpunt. Argend Selimi legde de bal opzij en de opkomende Jesper van Dalen liet met een geplaatst schot keeper Hidde Streuker kansloos (2-4). Wie dacht dat het nu wel beslist was, kwam bedrogen uit. In de 89e minuut bracht Yoran Popovic met een intikker op een voorzet de spanning weer terug (3-4). In de blessuretijd kwam Eemdijk echter niet meer in de problemen en na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Marco Oosting konden de handen de lucht in en was er bij Eemdijk grote vreugde.

 • Met deze overwinning op de naaste belager Genemuiden heeft Eemdijk nu een voorsprong van maar liefst 13 punten. Ook nummer drie DHSC verloor waardoor hun achterstand is opgelopen tot 14 punten. Het kampioenschap, en daarmee een feestje op het pontje, komt steeds dichterbij!

  Voordat de competitie volgende week verder gaat met een thuiswedstrijd tegen Ajax Amateurs speelt Eemdijk dinsdagavond voor de districtsbeker. Om 20.00 spelen de 'Diekers' in Nieuwegein tegen Geinoord.

 • Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog (80. Jasper Beekhuis), Jordie Huijgen (88. Tim Koelewijn), Dennis Hollart, Sjohn van Gulik (61. Michel Goossensen), Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen, Yannick Bouw, Franslyn Nsingi (88. Willem Bout), Argjend Selimi.

 • Scoreverloop:
  16. 0-1 Argjend Selimi
  28. 1-1 Osama Ben Kaddour
  44. 1-2 Franslyn Nsingi
  57. 1-3 Argjend Selimi
  63. 2-3 Martijn Eenkhoorn
  84. 2-4 Jesper van Dalen
  89. 3-4 Yoran Popovic