• Op Sportpark De Burcht won Eemdijk met 1-3 van NSC Nijkerk. Zonder geweldig te spelen boekte Eemdijk een verdiende overwinning in deze streekderby.

  Binnen het kwartier kwam Eemdijk op voorsprong. Het was Dennis Hollart die de bal van dichtbij over de lijn kon koppen (0-1). Er werd door NSC nog wel geprotesteerd dat het buitenspel was maar de grensrechter, die goed opgesteld stond, hield gedecideerd zijn vlag omlaag.
  Na het doelpunt bleef Eemdijk de iets betere ploeg en had het, buiten twee corners, niets van NSC te duchten. Verrassend kwam NSC op gelijke hoogte. Na een vrije trap van de zijkant belandde de bal op de lat. De bal viel voor de voeten van Renee Troost en hij schoot de bal van dichtbij in het doel achter Jeroen de Harder (1-1). Nog voor de rust kwam Eemdijk weer op voorsprong. Goed instappen op het middenveld van Jordie Huijgen leverde balbezit op. Jordie speelde Nigel in en die bereikte met een fijne pass op links Frank Heus. Met een handige beweging ontdeed Frank zich van een verdediger van NSC en schoof de bal in de verre hoek (1-2).

  Wedstrijd in het slot

   

  In de 2e helft bleef Eemdijk de bovenliggende partij. Het was duidelijk dat de ploeg zich niet nog een keer wou laten verrassen door NSC. Eerst was het Nigel van Zelst die knap met het hoofd scoorde na een mooie voorzet van Michel Goossensens. Helaas stond Nigel buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd. Ook Dennis Hollart stoomde op, bereikte de zestien, maar zag zijn schot gekraakt worden. Daarna was het wel raak. Cem ter Burg bracht Jesper van Dalen in stelling. Zijn schot werd iets aangeraakt en verdween achter de kansloze keeper van NSC (1-3). Eemdijk bleef daarna geconcentreerd voetballen en kon er ook gewisseld worden. Zo kwam Bas Buimer, die bijna twee maanden geblesseerd was, in het veld om zo weer wat ritme op te doen.
  NSC probeerde wel wat meer naar voren te voetballen maar kwam niet tot grote kansen. Jeroen de Harder hoefde slechts één keer echt in te grijpen. Zo won Eemdijk, voor het eerst, vrij probleemloos op de NSC Burcht.

  Urk is de nieuwe koploper. Zelf won Urk nipt bij Buitenpost terwijl Genemuiden verrassend bij De Dijk verloor. Volendam speelde gelijk en hierdoor staat Eemdijk nu alleen op de 3e plaats. De achterstand op koploper Urk bedraagt vijf punten en op Genemuiden is dat drie punten. Het blijft dus ongemeend spannend in de top van de Hoofdklasse B.

  Opstelling Eemdijk:
  Jeroen de Harder, Rick Blokhuis (83. Zeger Beukers), Jan Pieter Hartog, Jordie Huijgen, Dennis Hollart, Michel Goossensen, Jeffrey van den Dikkenberg, Frank Heus, Jesper van Dalen (85. Tim Koelewijn), Nigel van Zelst (77. Bas Buimer), Cem ter Burg (77. Argjend Selimi)

  Scoreverloop:
  13. 0-1 Dennis Hollart
  29. 1-1 Renee Troost
  42. 1-2 Frank Heus
  55. 1-3 Jesper van Dalen