• Eemdijk heeft de wedstrijd tegen AZSV met 2-0 gewonnen. De wedstrijd werd door de Corona maatregelen zonder publiek gespeeld. Door Eemdijk media was er een livestream geregeld die op You Tube te zien was. Cameraman Steven Heijnen maakte de live beelden die door Hans van Tricht van deskundig commentaar werden voorzien. Zo konden de supporters van Eemdijk en AZSV toch nog kijken naar de wedstrijd. Er was, voor het eerst dit seizoen, een basisplaats voor Michel Goossensen op het middenveld in de 4-4-2 opstelling. Verder speelde Eemdijk met de vaste basisspelers.

Het begin was voor Eemdijk. In de 5e minuut kreeg Eemdijk een corner. Freek van Belzen speelde de bal laag in op Jesper van Dalen die op de punt van de zestien meter stond. Jesper nam de bal aan en aarzelde niet. Met zijn linker schoot hij de bal in de linkerbovenhoek. Keeper Jasper te Korte van AZSV kreeg nog wel een hand tegen de bal, maar niet voldoende om de 1-0 te voorkomen. Daarna ontspon zich een wedstrijd waarin Eemdijk de betere ploeg was. Op het half uur begon het beeld te kantelen. Dat begon met een goede kans voor AZSV. In de zestien werd een speler van AZSV vrijgespeeld maar tot opluchting van Eemdijk ging het schot net naast. Direct daarna kreeg Eemdijk een grote kans. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door Michel Goossensen. Helaas was de keeper van AZSV alert en schoot Michel de bal tegen hem op. Het laatste kwartier voor de rust was AZSV de betere ploeg. Vasthouden van Jan Pieter Hartog leverde AZSV, net buiten de zestien, een vrije trap recht voor het doel op. De vrije bal ging langs de muur maar werd tegengehouden door een Eemdijk verdediger. Ook de rebound smoorde in de verdediging. Met 1-0 haalde Eemdijk de rust. Voor trainer Willem Ramp en zijn assistent Chris de Graaf de gelegenheid om in de rust de ploeg weer goed in positie te zetten voor de 2e helft.

• De 2e helft was net bezig toen Eemdijk een domper kreeg te verwerken. Bij het onderscheppen van een bal schoot het bij keeper Jeroen de Harder in de kuit. Behandeling van verzorgster Cristel van de
    Mheen mocht niet baten. Jeroen moest er geblesseerd af en werd vervangen door Lammert Geert Heek die met deze invalbeurt zijn competitiedebuut maakte voor Eemdijk.
    AZSV zette hoog druk in de 2e helft. In het eerste gedeelte had Eemdijk daar de nodige moeite mee. Met twee wissels probeerde trainer Willem Romp de bakens te verzetten. Eerst verving Bas Buimer Cem ter Burg. Even later werd Nigel van Zelst vervangen door Armend Selimi. Hiermee kreeg Eemdijk, vooral in de omschakeling, weer wat meer grip. Ondanks dat AZSV aandrong wist het geen echt grote kansen te creëren. De verdediging, onder leiding van de ervaren Jan Pieter Hartog, hield zich goed staande. Halverwege de 2e helft was er weer een goede kans voor Eemdijk. Met een lage corner werd weer Jesper van Dalen aangespeeld. Zijn schot bleef hangen in de verdediging en kwam bij Zeger Beukers. Zijn schot werd door keeper Jasper te Korte te nauwer nood, met de hand uit de hoek gehaald en tegen de paal geduwd. In de 79e minuut viel de beslissing. Een schot van Achraf Nejmi werd niet goed verwerkt door de keeper. Hij liet de bal van zijn borst stuiten en de alerte Bas Buimer was eerder bij de bal dan de verdedigers van AZSV en schoot de 2-0 in het doel.
    AZSV was niet in staat tot een slotoffensief en Eemdijk speelde de wedstrijd rustig uit.

Al met al een prima overwinning. Met 9 punten uit 4 wedstrijden staat Eemdijkop de zesde plaats met evenveel verliespunten als de koplopers Flevo Boys en HZVV. AVV Swift is nog zonder verliespunten. Swift speelde nog maar drie keer en won ook drie keer. AZSV vinden we teug op plaats negen.

Volgende week speelt Eemdijk uit bij SDC Putten. Wij hopen dat er geen Corona perikelen komen en dat de wedstrijd op de Putter Eng kan plaatvinden. Helaas nog wel zonder publiek.