• Eemdijk heeft zich knap hersteld van de zeperd tegen Genemuiden. Tegen Hercules had Eemdijk het bij vlagen erg lastig maar won, wellicht onverdiend, door een treffer van Peter van de Groep.

  Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Hercules had iets meer spelaandeel, Eemdijk liet zich een paar keer voorin zien, maar beide ploegen kwamen niet tot een echte kans. Een 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

  In de tweede helft gebeurde er veel meer. Eerst dacht Eemdijk aan een strafschop toen Jesper van Dalen in de 16 in zijn rug werd geduwd. Hij bleef echter op de been en scheidsrechter Shona Shukrula liet doorspelen. Geleidelijk aan werd Hercules wat sterker en moest Eemdijk zich beperken tot verdedigen. Na een corner bleef de bal hangen in de 16 van Eemdijk, waarna een inzet van Hercules-aanvaller Lars Vermeulen tegen medespeler Mitchell Zwart werd geschoten. In de 70e minuut een ouderwetse scrimmage voor het doel van Eemdijk. De bal leek het doel in de rollen, maar keeper Wouter Beukers dook op de bal en liet de bal weer los omdat hij bang was met bal en al over de doellijn te glijden. Rick Blokhuis trapte de bal van de lijn af, waarna de bal opnieuw door Hercules richting doel werd geschoten. Nu bracht Rick vlak voor de doellijn redding. Eemdijk kwam hier echt goed weg. Naarmate het einde leek er voor Eemdijk niet meer in te zitten dan het vasthouden van de 0-0.

  Maar daar dacht Peter van de Groep anders over. Vlak voor tijd werd hij al, door zijn onverzettelijk bij het verdedigen van alle Hercules-aanvallen, uitgeroepen tot Man of the Match voor Eemdijk. En in de 90e minuut bleek dat die uitverkiezing meer dan terecht was. Eemdijk kreeg halverwege de helft van Hercules een vrije bal. Van Dalen legde de bal perfect bij de tweede paal neer en Peter kopte de bal heerlijk in de korte hoek binnen: 1-0!

  Zo pakte Eemdijk toch nog de overwinning waar het eerst leek dat een gelijkspel het hoogst haalbare zou zijn. Maar zo’n gestolen overwinning behoort tot de lekkerste overwinningen! Eemdijk klimt naar de tweede plaats op één punt van koploper Harkemase Boys. En laat datzelfde Harkema nu dinsdag 19 september op bezoek komen voor de bekerwedstrijd in de tweede voorronde van de TOTO KNVB Beker. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.

  Opstelling Eemdijk:
  Wouter Beukers, Rick Blokhuis, Peter van de Groep, Dennis Hollart (76. Zeger Beukers), Freek van Belzen, Sjohn van Gulik (92. Jasper Beekhuis), Justin van Groen (67. Michel Goossensen), Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen, Yannick Bouw, Jordy Hilterman (67. Cem ter Burg).

  Scoreverloop:
  90. Peter van de Groep 1-0