• Eemdijk wint in blessuretijd op zijn Duits.

  25 sep 2021 PeterPieuw
 • Niemand die op de tribune zat of langs de lijn stond had verwacht dat Eemdijk nog de winst zou pakken. De klok op het scorebord stond al op 90 minuten en de stand was 1-2. In de doldwaze blessuretijd scoorde Eemdijk toch nog twee keer en stapte met een 3-2 overwinning van het veld.

  Slechte 1e helft.

  De eerste helft was eigenlijk niet om aan te zien. Eemdijk speelde in een te laag tempo en was onzorgvuldig aan de bal. De Dijk vond dat allemaal prima en verdedigde geconcentreerd. Weinig hoogtepunten derhalve. Toch viel er een doelpunt. Een vrije bal werd door De Dijk in de zestien gespeeld. Iedereen van Eemdijk keek er naar en door een speler van De Dijk werd de bal iets aangeraakt en verdween in de hoek (0-1).

  Penalty

  Eemdijk kreeg snel in de 2e helft een kans via Frank Heus. Even later lag de bal aan de andere kant op de stip. Een hoge pass van achteruit werd door de verdediging van Eemdijk niet goed verwerkt. Jeroen de Harder kwam zijn doel uit terwijl er ook nog verdedigers van Eemdijk in de buurt waren. De aanvaller van De Dijk werd aangetikt in de zestien. Hij speelde de bal nog wel richting het doel maar de bal ging naast. De scheidsrechter besloot tot een penalty die feilloos werd benut (0-2). Hierna schakelde Eemdijk een tandje bij. Armend Selimi kreeg een aardige kans maar zijn lob werd simpel gepakt door de keeper.

  Wissels

  Met twee wissels greep Willem Romp in. Armend Selimi en Jeffrey van den Dikkenberg werden vervangen door Niels de Jong en Abderrahim Loukili. Vooral Loukili bracht meer voetbal in de ploeg.
  Halverwege de 2e helft werd het weer spannend. Een scherpe voorzet vanaf links werd bij de 2e paal door Nigel van Zelst binnengeschoten (1-2). Eemdijk bleef daarna vol op de aanval spelen, was dreigend, maar leek niet meer te gaan scoren.

  Blessuretijd

  De klok op het scorebord stond al op 90 minuten. Met de moed der wanhoop bleef Eemdijk aanvallen. Een verre voorzet kwam voorbij het doel bij Abderrahim Loukili die de bal knap aannam. Met een bekeken voetbeweging schoot hij de bal langs de keeper. Nigel van Zelst, ik heb het aan hem nagevraagd, gaf het laatste zetje (2-2). Zo leek Eemdijk dan in ieder geval nog een punt te pakken. Maar het werd nog mooier. Weer een verre bal vanaf links kwam bij Abderrahim Loukili op de rechterkant. Hij had veel ruimte en leek de bal na de aanname te ver voor zich uit te spelen. Vlak voor de achterlijn wist hij de bal toch voor geven. Zijn teruggetrokken voorzet werd vanaf een meter of twaalf door de ingevallen Rick Blokhuis fantastisch binnengekopt (3-2). Grote vreugde op het veld en op de bank van Eemdijk. Elftalleider Teo van de Mheen stormde het veld in en stond tussen de spelers te juichen. Ook op de tribune stond iedereen van Eemdijk op de banken.
  Na het doelpunt werd er nog even gevoetbald maar Eemdijk gaf geen krimp meer en won zo spectaculair, op zijn Duits, van De Dijk.

  Opstelling Eemdijk:
  Jeroen de Harder, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Dennis Hollart, Freek van Belzen, Sjohn van Gulik, (36. Michel Goossensen), Jeffrey van den Dikkenberg, (57. Abderrahim Loukili), Frank Heus, (84. Rick Blokhuis), Jesper van Dalen, Nigel van Zelst, Armend Selimi, (57. Niels de Jong).

  Scoreverloop:
  41. 0-1 Brian Groothuesheidkamp
  49. 0-2 Nummer 11 De Dijk (pen.)
  67. 1-2 Nigel van Zelst
  91. 2-2 Nigel van Zelst
  92. 3-2 Rick Blokhuis