• Eemdijk wint eerste competitiewedstrijd

In de eerste 20 minuten was het vrij rommelig, ondanks dat, kreeg Eemdijk in de vorm van Rik na 10 minuten spelen een mooie kans, een pass van Martijn kwam met een stuit voor de voeten van Rik, die met een lob de keeper probeerde te verschalken maar de bal ging naast.

VOP had een paar minuten later een counter die als ze iets rustiger waren gebleven, zeker een doelpunt had kunnen zijn, de twee snelle spitsen, waarvan één de bal te haastig voorgaf en daardoor de bal voorlangs ging.
    In de 21e minuut was het raak voor Eemdijk, door goed combinatiespel op het middenveld, kreeg de vrijgelopen Rik op links de bal met een mooie passeerbeweging gaf hij de bal strak voor op Wessel, die met een bekeken schuiver in de linkerhoek de keeper het nakijken gaf 1-0.
    4 minuten later was het de zelfde Wessel die de bal verkeerd terugspeelde en de spits van VOP de bal onderschepte en de 1-1 kon aantekenen.
    Toch kreeg Eemdijk meer grip op de wedstrijd, met het middenveld met Dominique, Martijn, Harm en Amare, die wat meer in hun spel kwamen, waardoor er ook wat kansen ontstonden, in de 30 min. kreeg Wessel de bal in het strafschop gebied en wilde de bal langs een verdediger spelen die over de grond gleed en duidelijk hands maakte, maar de scheidsrechter wuifde de penalty weg.
    Achterin moest Eemdijk op zijn hoede zijn, met de levensgevaarlijke counters van VOP, Frenk, Aron, Joost en Lucas wisten hier goed mee om tegaan, en zeker niet tevergeten de keeper Ron die als het moest, er op de juiste momenten stond.
    Wederom was het Wessel (nu links van de goal) die de bal van Rik kreeg en met links in het zijnet schoot. Eemdijk ging rusten met een 1-1 stand.

De 2e helft begon Eemdijk met de zelfde 11 spelers. Eemdijk ging beter spelen, toch werd er na 15 min. gewisseld Hijmen kwam erin voor amare, er moest wat gebeuren. In de 20 min. kwam Wouter erin voor Aron.
    Eemdijk kreeg wat kansjes, maar ook VOP gaf wat speldeprikken, de wedstrijd lag open.
    Door een aantal keren goed ingrijpen en positief coachen van Frenk, kwam Eemdijk toch aan de winst.
    In de 30 minuut was het dan toch raak, Martijn kreeg de bal op rechts en zag Dominique op de 16 staan en gaf de bal precies voor op zijn inkomende rechtervoet en met een prachtige schuiver de keeper geen enkele kans gaf 1-2.
    Daarna werd er gewisseld en kwamen Mike en Cristian erin voor Harm en Joost. Vop kreeg nog twee mooie kansen, maar wisten die niet te benutten.
    In de 40 min. was de verlossende goal, een corner van Wessel werd schitterend ingekopt door Martijn 1-3.
    Gefeliciteerd mannen! dit hebben we met zijn allen geflikt!
    Man of the match : Frenk
    Aankomende Zaterdag wacht de kraker thuis tegen APWC A1, die maar liefst met 10-1 won van Hooglanderveen A2.
    We zullen zien waar we staan!