• Eemdijk wint districtsbeker na zinderende finale tegen Scherpenzeel en schrijft historie met de dubbel!

  20 mei 2023 Redactie
 • Eemdijk heeft op Hemelvaartsdag historie geschreven. Na het eerder behaalde kampioenschap in de vierde divisie B werd ook de districtsbeker opgeëist door de manschappen van trainer Willem Romp. Op het veld van SO Soest werd met 6-3 van Scherpenzeel gewonnen. Een kroon op een werkelijk waar fantastisch seizoen. Iedereen die Eemdijk een warm hart toedraagt; gefeliciteerd!

 • Op het zonovergoten sportpark Bosstraat-Oost kende Eemdijk – onder toeziend oog van zo’n tweeduizend voetballiefhebbers – een droomstart. Argjend Selimi werd na een minuut of zeven in de zestienmeter opgevangen middels een bodycheck. Scheidsrechter De Waard besloot de bal op de stip te leggen en dat buitenkansje liet Yannick Bouw niet onbenut. De spits, topscorer van Eemdijk in de competitie met 23 goals, stuurde doelman Coen Uyterwaal de verkeerde kant op: 1-0. 

  Wie dacht dat Eemdijk daarna makkelijker ging voetballen, kwam bedrogen uit. Scherpenzeel nam het initiatief langzamerhand over en profiteerde van een overtalsituatie toen Michel Goossensen van het veld was gestrompeld met een kuitblessure. Soufiane Lagmouchi kopte geheel vrijstaand een voorzet van Eef van Riel bij de eerste paal binnen: 1-1. De gelijkmaker van Scherpenzeel was voor Eemdijk nog niet het sein om weer bij de les te zijn. Sterker nog; weifelend ingrijpen in de Eemdijkse defensie leverde Arwin van Soest een vrije doortocht richting Jeroen de Harder op. De spits schoot de bal kiezelhard over onze bekerdoelman heen: 1-2. Dat was tevens de ruststand.

 • Knotsgekke negen minuten

  In de rust bleef hoofdtrainer Willem Romp rustig tegen zijn ploeg. Hij bracht enkel de overtuiging die hij mistte ter sprake. Dat bleek na de thee niet aan dovemansoren gericht. Eemdijk kwam furieus uit de kleedkamer, maar Franslyn Nsingi kon twee keer niet afdrukken. Nadat Bouw dat in minuut 70 voor de tweede keer deze middag wel deed, was het hek van de dam. Knotsgekke minuten volgden voor Eemdijk, dat nog drie keer scoorde in negen minuten.

  Eerst gaf Argjend Selimi de bal vanaf rechts panklaar voor bij de tweede paal. Daar was Jeffrey van den Dikkenberg zoals zo vaak dit seizoen op de juiste plek. De aanvallende middenvelder kopte de bevrijdende 3-2 tegen de touwen. Daarna pakte ook Nsingi zijn treffer in de bekerfinale mee door een ingooi van Dennis Hollart in een flits achter Uyterwaal te schieten. Selimi gooide het duel daarna maar helemaal op slot door de bal in de verre hoek te krullen: 5-2.

 • Scherpenzeel deed nog wel wat terug middels Lagmouchi, die eveneens zijn tweede van de middag aantekende door een bal met links stijf in de kruising te jagen. Het slotakkoord was echter voor Bouw. De spits mocht het laatste zetje geven na een uitbraak met Nsingi en Selimi, die wederom in de rol van aangever kroop: 6-3. Er werd niet eens meer afgetrapt in Soest en het veld werd bezet door de groene supporters die de spelers op de schouders namen, knuffelden, feliciteerden en de eerste biertjes tevoorschijn haalden.

  Ff laten ruuken

  Na de prijsuitreiking gingen de festiviteiten, fotomomenten, grappen door. ‘Ff laten ruuken’ werd door de Diekers maar weer eens van stal gehaald. Op sportpark De Vinken werden later op de avond de spelers en staf gehuldigd voor de bekerwinst. Ook werd er stilgestaan bij het magistrale, bijzondere seizoen dat Eemdijk met elkaar heeft beleefd. Een unicum in de historie van de club. Daar mogen wij met zijn allen trots op zijn!

  Eemdijk – Scherpenzeel 6-3 (1-2)
  8. Yannick Bouw 1-0 (strafschop), 18. Soufiane Lagmouchi 1-1, 45. Arwin van Soest 1-2, 70. Yannick Bouw 2-2, 71. Jeffrey van den Dikkenberg 3-2, 77. Franslyn Nsingi 4-2, 79. Argjend Selimi 5-2, 83. Soufiane Lagmouchi 5-3, 90+5. Yannick Bouw 6-3 

  Opstelling Eemdijk:
  Jeroen de Harder; Rick Blokhuis (68. Zeger Beukers), Jasper Beekhuis, Jan Pieter Hartog, Dennis Hollart, Michel Goossensen (18. Sjohn van Gulik/88. Justin Ruizendaal), Jesper van Dalen, Jeffrey van den Dikkenberg; Franslyn Nsingi, Yannick Bouw, Argjend Selimi